Mrs. K, Malaysia

1st Time Preggers

About Mrs. K

Skt Tumit Lepas Bersalin
Hi ibu2 ada tak ibu2 sakit tumit kaki lepas bersalin? I dah masuk 4 bln lepas bersalin tapi kdg2 tumit mcm sakit jer. Boleh bgtau sebab nape tumit sakit tak? Tq.
VIP Member
Kena berurut semula kalau tak salah.
Air Susu
Hi ibu2, mcm mna nak tmbh kan air susu eh? I dah byk ikut2 tips and resipi2 rp air susu still kurg 1 oz bila skali pump. Nie dah masuk 16 ari. Ada tak tips2 or cara pump yg btul (jika cara I salah) na
..read
byak minum air sis.so far sy rase byak2 Milkbooster ..air yang paling wajib kena banyak.if tak minum air memang terasa susu kurang.sebelum and selepas susukan/pam susu sis try minum air suam segelas.b
..more
dh urut susu ke blum..g urut dlu nnti tkg uruut dia akn betulkan aliran susu..pnh jd jgk..skrg ni Ank sy dh 6 bln full bf..x ambik suppliment pn
Mkn ppaya muda buat sup..
Kalau malam² biasa paling lama 2,3 jam baby akan bangun menyusu.. malam yg paling elok bagi susu ibu..
Sis kena yakin dan doa selalu yg susu sis banyak. Sebelum menyusu baca bismillah selawat 3x mtk doa agar susu cukup untuk anak kenyang. Biasa awal2 baby minum sikit je. Saya pn sekali pam dpt satu be
..more
Baby Girl
Yayyy.. Selamat melahirkan baby girl 3.11kg normal 28.8.19.. 37wks 6days.. Syukur 2minggu lepas dpt news tali pusat baby terbelit di leher baby, tp baby dpt lahir secara normal and tali pusat terlpeas
..read
Tahniah, selamat berpantang 😍
Congrats...sy pn tk sbr mw brnak.. Due 10/09..terasa lama lgi hahaha..
Tahniah mommy... Sy pn mgu lps bersalin dpt baby girl jgak... Tahun ni rmai dpt girl... Selamat berpantang :)
Tahniah
Tahniah, sy pon maybe baby girl...harap dpt bersalin normal mcm awak jan tahun dpn
Contraction
Mcm mna nak tau contraction tu btul2 dtg eh. Rasa dia mcm mna? And mcm mna nak buat kiraan contraction yg btul utk pasti kan masa yg sesuai utk p hospital.. Please advise. Tq
Sakit yg mngeras bnyk kli dlm 5minit Tu kerap sgt...Bru g hspitl..Sakit xboleh bwa bncg dh..
Sakit atau mengeras yg tak berhenti. Yg palsu slunya tk lama. Paling lama sejam , pastu hilang dh. Kalau yg btl slunya tak hilang
37 Weeks
Hi mommies sape yg sama 37weeks skrg. Share apa yg mommies rasa supaya dpt exchange tips and ideas.. Tq
VIP Member
rasa seronok excited tak lama lagi nak tgok.baby..sy jaga makan ambil yang sihat2 je
37minggu
Perut asyik mengeras ada kah normal and susah mau detect pergerakkan baby sebab perut mengeras. Bg tips utk kurgkan perut dr mengeras. Tq
Perut mommy akn ttp mengeras sampai lah contraction sbnar tiba..
Tali Pusat Terlilit Weeks 36
Hi mommy, ada tak mommy bila scan tali pusat baby terlilit di leher baby and potensi nya klu baby lahir normal degipan jantung lemah and kurg oxygen tp masih blh lahir normal. Ada tips2 x before mingg
..read
Biasanya jika tali pusat terbelit. Doktor akan czer. Semoga lilitan di leher baby terungkai. Aamiinn
36 Minggu
Kaki x kmbang tp paha merah2.. Tanda utk bersalin ke tu?
VIP Member
Paha merah mcm kena gigit nyamuk ke?
Vaginal Discharge
Hi mommies, saya dah masu 36minggu 1 ari. B4 nie saya mengalami byk keputihan kluar dr mingu 20 ketas smpai la minggu 35 so saya sll pkai panty liner. Jd start dr kelmarin minggu 36 keputihan saya mcm
..read
VIP Member
Not necessarily. Tapi baik be prepared just in case
Khasiat Susu Utk Ibu Mengandung
Nak tnya ibu2 di sini, apa beza khasiat minum susu kambing dan susu lembu? Ada beza tak?
VIP Member
Baby berapa bulan sis? Kalau susu kambing tak disarankan bagi dekat baby bawah 1 tahun. https://my.theasianparent.com/susu-kambing-untuk-bayi?utm_source=article-top&utm_medium=copy&utm_campaign=artic
..more