contraction

Hi mommies, blh share x cmne rasa klu perut mengeras @ contraction? Sy trtanya2 sbb ni first pregnancy..

1 Balas

Kalau ikut pengalaman saya, perut mengeras ni macam rasa senak je. Contraction ni pula orang kata macam senggugut (saya tak pernah senggugut, jadi tak tahu senggugut tu macam mana😅). Macam saya, yelah tu. Lebih kurang senggugut. Tapi jauh lebih hebat sakit dia. Macam perut tu ada orang paksa tekan kiri kanan. Itu pandangan saya la, nak jelaskan pun susah juga. Tapi ada orang tak rasa sakit. Haa, itu rezeki masing-masing.