Rasa sakit contraction macam mana?

Ibu2 yang berpengalaman, sy nak tanya, rasa contraction tu mcm mana sebenarnya? Sakit perut macam cirit birit ke? Tadi sy rasa sakit sgt perut, dalam 30minit gitu .. pergi tandas, najis tak keluar pun tapi sakit sangat mcm nk membuang.. tapi saya baru 35w4d, jadi yang sy rasa tu, contraction ke sakit perut biasa? #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

1 Balas

contraction tu sakit mcm sengugut tapi 10times lagi dri sengugut. and kerap. kalau dh rasa 5-10minutes tu, boleh pg hospital cpt. tkut bukaan dah besar. ade org bby mengeras. ade org keluar darah.

2y ago

sama mcm sengugut la. kejap ade kejap ilang. then 5minit dtg balik sakit. gitu laa. susah nak explain rasa diaa 😂