Addicted kafein

Hi mommies… betul ke kafein akn mempengaruhi perkembangan bayi?Smnjak preggy ni,sy suka sgt dgn nescafe @ apa² yg ada kafein.Tp bila scan,baby membesar mengikut size yg sepatutnya.Skrg 25wks baby dah 700+gram.Ada cara tak utk kurangkan addicted dgn kafein ni?

1 Balas

yg saya tahu kaffein berlebihan ni ganggu proses penyerapan zat besi dlm darah... Jadi jika addict pun kaffein, just minum 200ml sehari. kena tahanlah sikit addict tu. Tau kan apa kesan pada ibu dan kandungan jika kurang zat besi dlm darah...

2y ago

Baik sis… terima kasih