Kafein

Salam..sy pregnant 21week..da bley ke minum Nescafe?

11 Balas

Wslm sy mnum ice blnded hazelnut sis lpas tu mlm mse mkn ubt sy munth, sy mkn zincofer 2 bji mse tu, sy cite kt nurse nurse ckp wlupun awal mnum tu ptg tp kesan kafein ttp ad lg dlm bdn awak sbb tu awak munth😂 adoi2 dah sy xmnum lgi ha, kdg ad org boleh ad org xboleh

Sy minum tiap2 hari tu spjng sy preggy, siap 2paket lg. Huhu...Sbb sy pminum coffee tegar. Nasib tiada pa2.bby lahir sihat, putih lg. Ada jgk tlintas, nnti gelap bby lahir sbb minum nescafe ja sy ni..Ternyata teori sy slh. Huhu

sy minum. tapi sekali sehari je. tp tk minum nescafe. minum old town white coffee hazelnut je.. sbb klau minum nescafe bila buang air kecil mmg kuat sgt bau nescafe. bila minum old town tkde pun bau mcmtu,.,

klau boleh elak mnuman caffeine. sbb nnt hb x elok pula.. tp boleh ja nk mnum sikit2 bila tringin. 😊

klu xde mslh ngn hb low bleh je minum..tp berpada2 la..sbb mnuman kafein xbgus tuk ibu hamil

boleh tp secawan sehari jer... jgn minum sehari sebelum check up sbb hb akn turun

Boleh tp limit 1 cawan sehari & jgn minum dkt2 time nk mkn ubat

hb ok xde mslh nk minum. Tp kens control sbb boleh efek hb.

wslam..sy minum je.tp x tiap hari la..seminggu sekali je

Boleh. Limit 1 glass sehari