sedih sgt

Hi mommies sy preggy 20 weeks, arini baru scan doc ckp girl, sy mmg harap sgt nk baby boy sbb dh ada anak pempuan.. Rasa sedih sgt dgn mulut org.. Terutama mulut family kita sbb dia org semia dh ada baby boy ,sy sorang je lum dpt baby boy..cam pandang rendah.. Asyik tanye dh scan ke? Baby boy kan.. Pe sy nk buat kali ni pon dpt baby girl... ????

220 Balas

Ank ppuan sy lg pandai tlg jaga adik dr ank lelaki.. Lebih pandai berdikari.. Lebih mulut manis sekali dgn perbuatan.. Klu ada rezeki.. Sy nk ank ppuan.. Byk kelebihan ank ppuan ada awk.. Abaikan pe org ckp.. Rezeki dari Allah... Klu dgr ckp depa kita yg stress.. Cuba awk bahas sikit kat depa.. Br awk rs kuat..

Biar la boy ke girl, janji keluar nanti sehat, cukup sempurna, pun alhamdulillah sis. Ada orang tak dapat apa yang sis dapat. Lagipun, jaga anak laki lagi susah dari girl. Haa, kalau susah nak dgr mulut org, ckap je tak nampak. Doc tak cakap. Pandai la dorg senyap. Mulut org bukan kita boleh tutup pun.

Sama la mcm saya, dah pregnant anak ketiga pon girl lg, memula rasa mcm sedih bila fmly ckp nape x boy apa sume tp lelama bila pikir, kita redha la, mesti ada hikmah Allah bg girl lg. Setiap anak kan pembawa rezeki. Allah lg taw mana yg terbaik utk kita. Bersyukur sis, ada org nak dpt anak pon susah.

bersyukur laa dpt baby girl...jnji usaha Tue ad...klau xdpt yg nie...usahakan Lagi...tp takdir Tue semua tuhan yg tentukn...so boy ke girl ke...bersyukur laa yg Sis ad zuriat...abaikan ap org nk ckp..jnji Sis bahagia ngn family kecil sis...fokus kat family kecil sis Tue...jgn fokus kat mulut org lain

Akak sbar je allah nk bg girl..siapa kita nak melawan takdir..setiap ank ad rezeki dia kak..kita bukn sesiapa nk melawan takdir allah..mujor kita dibg perasaan ibu hamil..y tgh ttc kita pun ta tahu kan..positive je kak..mana tahu pregnant lagi sekali allah bg kembar boy ke..keep pray okay..😁😁

X perlu nak sedih dgn mulut org... Biasa la mulut org memang x boleh nak tutup... Igt 1 je sis, anak tu pembawa rezeki tak kira jantina... Dah Allah dah tulis anak kedua girl nak bt macam mana sis.. Abaikan je sis.. Nnt bgtau kat si mulut longkang tu, x kira la boy ke girl ni anak saya...

Sebenarnya atas diri kita..kalau diri sendiri dah belajar untuk redha dan terima ketentuan Allah,insyaallah ape jugak kejian makian,kita boleh tepis n terima dengan hati terbuka..saya sendiri pon tgh hamil baby gurl yg ke 3,alhamdullilah terima dengan hati terbuka..insyaallah ada hikmahnya..

Pendapat sy tak perlu rasa sedih.. Syukur Alhamdulillah awk masih dikurniakan zuriat yg sihat2. Kita bukan tuhan nak tentukan jantina anak. Pedulikan mulut2 yg berbau bawang tu. Ada orang sampai 10 tahun kawin tak dikurniakan zuriat. Bersyukur dan hargailah anak2 kita, xkisahlah gender apapun.

Org tue2 mmg akn riso bile xde boy sbb waris etc nantih. Bukan nak salahkan pasangan tp dieorg.concern.mase depan nantih. Itu shj. Ape2 pon jgn stress2. Just enjoy the moment k! Setiap zuriat yg lahir amanah Allah, xkire laki ke pompuan dah Allah turonkan ujian wat mereke yg mampu ;)

Drpd sis pikir mulut orang,baik sis pikir perasaab bb dlm perut 2.. Walaupun die bb n dlm perut tp die mesti rase mcm kehadiran die buat sis sedih sebab sis x dpat pe y sis nak.. sian die sis.. kadag2 ape y kite hajat 2 x dpat tp itulah nanti y bnyak guna n faedah dlm hidup kite.