scan boy mmg konfirm boy ke?

Salam ibu2 semua. Sy bru scan baby 17weeks. Doktor ckp baby boy. Ada kemungkinan x baby tu girl? Sbb mmg harap sgt2 baby girl. Ni las pregnen kot. Sbb dh 2x czer. Mngkin nk ikat dh lps bersalin. Anak dua2 boy.

scan boy mmg konfirm boy ke?
62 Balas

Sekarang czer dah boleh lebih dari 3 kali. Kakak ipar saya 4 org dah anknya. Semua czer. Dulu zaman mak2 kita je yg czer boleh 3 kali sbb zaman dulu diorg belah tegak. Masa kini diorg belah melintang. Apa2 pun jantina bayi, terima dgn hati terbuka sbb itu rezeki yg tlh Allah beri pd kita. Jgn putus asa, bykkan berdoa. Sbb kakak ipar sy tu anak 1st dgn 2nd dua2 lelaki. Masa dia plan nak mengandung yg 3rd,dia doa byk2 minta kat tuhan nak anak perempuan. Alhamdulillah, dpt dia perempuan sorg. Yg last, dpt lelaki balik.

5y ago

Ikot badan org jugk kot . Kakak sy pon czer melintang.. 3x je lpstu doc tk bg beranak dh

hi saya nak tanya, saya scan 16 week sono kata boy. yg ini masa scan pun boy jugak. ada buat 5d scan masa 25 week pun doc scan boy jugak. tapi tadi pergi berurut, dia kata perut saya more to girl. saya tak reti kalau bab tengok perut. kalau macam ni dah boleh confirm ke boy ?? atau nak percaya cakap tukang urut tu. sbb katanya dia ada 40 tahun pengalaman 😂 saya mengharap baby lelaki utk first baby tapi yelah kalau dah girl saya terima je. masih releven ke nak percaya sign perut utk tentukan gender bayi??

Kisah sy bby first dlu 3x scan 3-3 jg doc ny dgn YAKIN NYA KAMUUUU mengatakan iya LELAKI , yes its a boy ma’am 😂 yaulahh skali born-day my baby tuuu hak alohhhhh rupa2 ny sumandak siurang yg original sabahan baa plakkk yg kluar 😂 abis brg2 bby kbykn lelaki sy shopping kn 🤣 tp xpaa, now dah sepasang heheh syukurrr jimat pkai je brgn bby boy yg dah TERawal shopping kn brp taun dulu 😂😂 fuhhhh sib bek 🤣

5y ago

Waaa.. Sy scan dah 3kali kata girl.. Suami berharap boy pla tp takla kcewa bila nmpk girl.. Mna2 pn ok katanya.. Brg2 bli unisex.. Tp bila bca cmni mcm ada hrpn lg ni boy 😁

Kawan saya first prgnant, tiap kali scan smua nampak boy, dah shopping barang2 yang mostly kaler2 biru, hitam, gambar2 bola + robot. Skali keluar gegirl. Suami dia kecewa la awal2 tu, skrang okay dah. Allah tak bagi apa yang kita nak, Allah bagi apa yang kita perlukan. Doa banyak2 ye sis, ada rezeki in syaa Allah 😊

5y ago

Yes betul 🥰

Sy mse buat detail scan 4d , msetuh bru awl 20 weeks gitu, doc scan bnyk kali mmg tk npk bebird, sy pon tk sure sgt gender ank skrg ape. Ini dh msuk 30weeks nk scan lg skli bg confirm gnder.. sbb brg beli bnyk more ke girl. Tp mmg btul kalau scan dh npk bebrd btul la tuh boy. Cume girl je trsmbunyi

5y ago

Hi sis pas scan kali tlg update ye gender baby ye

Tak semestinya jugak .. Sy 3x scan dekat klnik gov doc lain2 , yakin doc comfirmkan girl doc ckp jelas ni dah nmpak mmg girl .. tp dlm masa yg sma sy buat 4d scan saje nk simpan buat kenangan , doc cakap boy ... So , tunggu jela sampai delivered .. Rupanya boy like my instinct msa tu ..

2y ago

so keluar boy ke girl sis

Awal sgt sis scan tu ... better scan time dah 25week itu waktu yg cantik nk tau betul atau tak jantina . better guna 3d lgi jelas n yakin . Sy baru scan td pagi guna vr scan 5d nampak jelas jantina . alhamdulillah baby first nie girl . wlupun harapan nk baby boy .

4y ago

Oueh eaa kaa.. Best nyaa..

Sy dlu scan dh 7bln..bru nmpk ckp boy.. Tpi doc tu nmpk confuse sbb klau boy knpe xde btg... Haha... Tp dia ckp boy... Sy try beli gender rest kt shoppe, kluar pink mksd nya girl... 36weeks tu sy melhirkn bby girl... Skrg dh spsng dh ank sis.. Now prgnt no 3...❤️

saya da ada 2 org anak perempun. masa mengandung anak ke 3 doc scan ckp anak lelaki, da teruja nk sambut baby boy 1st. sekali keluar girl juga. terpaks keluarkan baju2 kakak2 dia yg dulu, nasib baik masih simpan. Alhamdulillah da 3 bulan umur anak saya.

Biasa nye klau scan doc ckp bby boy jrang akn switch jd girl sbb doc akn nmpk die punye bebird & testis nye...tp klau scan doc ckp bby girl berkemungkinan lahir bby boy sbb kdg bby kepit atau doc x nmpk die punye bebird..