Vaginal Insert

Hi mommies. Ada siapa2 pernah pakai ubat ni? Nak tanya lepas pakai kena cuci kaa bahagian dalam tu? Sy dah 2 kali pakai time malam. pagi esk nak mandi takda ap2. Tp lepas mandi tu dah tukar underwear semua lepas beberapa jam benda ni keluar sendiri. Penuh kat panties. Hari tu doc takda ckap pulak kena cuci pagi esok nya

Vaginal Insert
15 Balas

Sya pernah guna ni sebab keputihan serta bau yg teruk semasa preggy trimester pertama. Cara guna, cuci kemaluan dan faraj dengan air bersih, keringkan kemaluan dengan tisu atau kain yang bersih. Ambil ubat dan masukkan kedalam faraj sedalam yang boleh sehingga rasa selesa dan yakin ubat betul2 berada jauh di dalam faraj, pastikan jari2 bersih sebelum masukkan ubat. Sebaik2nya guna ubat sebelum waktu tidur dan tidak melakukan seks. Keesokan paginya, sedikit demi sedikit cairan putih drpd ubat akan mengalir keluar, ini normal cuma cuci dan keringkan pada luaran kemaluan dan gunakan pantyliner. Alhdulillah ubat ni berkesan pada sya selama 2minggu.

2y ago

berapa kali masukkan ubat tu dalam masa dua minggu? atau dapat 1 kali je?