Masalah keputihan

Hi moms, sebelum ni saya suspect kencing kotor. Doc ambik sample hantar lab test tapi tak jumpa bakteria. Saya pulak ada masalah keputihan sejak pregnant. Jadi doc suspect keputihan tu punca bacaan air kencing jadi 2+ dan keatas. Bila dah masuk mulut itik, memang betul ada bacteria dekat keputihan tapi tak teruk. Doc suruh pakai vaginal insert ni tapi yang CANDID-V3 punya. Bermaksud kena pakai 3 hari berturut turut. Kena masuk melalui bawah tauu. Seeloknya sebelum tidur supaya ubat tu meresap and hancur dalam vagina. Dan doc tak galakkan untuk "bersama" selama tempoh pakai ubat tu. Jangan terkejut kalau bangun esok tu ada cecair putih macam kapur keluar dari bawah. Tu cairan ubat yang kita insert malam tu Alhamdulillah saya pakai keputihan memang tak melekat dekat panties dah. Seronok tengok panties kering jee takda rasa basahan dari bawah lagi 😍😍

Masalah keputihan
1 Balas

saya pon sejak masuk 7 bulan ni kerap keputihan dtg . gatal teruk and tkselase . bile dia keluar tu berketul ketul . perlu ke saya jumpe dokter

12mo ago

Memang kena refer doc sis. Saya baca kalau keputihan tu biasa tak gatal and warna putih, takpa. Kalau dah gatal, berketul, atau warna kuning hijau, better rujuk doc. Atau sis g beli ubat ni kat farmasi/klinik, mintak diorang ajar cara guna. InsyaAllah makin okay tu. Banyakkan minum air juga ❤️