1st pregnancy.

Hi mommies. Ada sesiapa dah ada pengalaman bersalin? Mommies semua bersalin pd minggu keberapa? Tgok dekat facebook byk yg bersalin awal dri due. Tu pun yg ada problem. Tpi saya xda problem dri first pregnant smpai skrg 33weeks. Nervous je kalau tetibe kena bersalin awal. mcm tak ready lagi ni hah?

12 Balas

Saya lebih hari lps tu kna induce 2kali...ya Allah.. Bg saya skt Sgt klo kna induce like kita kna push bukaan cm. Tp alhamdullilah induce kedua bukaan 4cm trus msk Labour room n 2 jam kemudian saya bersalin biasa dapat baby boy berat 2.9kg pd 01.08.2018..skrg plak saya da preg second baby.. Da 17 minggu.. Semoga kita semua dipermudahkan bersalin..

Sy pn sme.pujuk baby keluar awl n mse prgnnt x dk mslh pn.ni ank 1st..Alhamdulillah bersalin normal mse ckup 39 mnggu..skrg msh dlm pntg hr ke 19..spttnye due 28/6 tp bby kluar 21/6..2 hr sblm tu ada keluar tnda turun darah cm period tu.

Nak tumpang tanya gak la. Apa simptom2 baby nak kluar awal eh. I pun dah 32wks and 1st baby. Muka dah bdn merah2. So x pasti week brp c baby nak kluar nie nanti. Hopefully xda masalah utk kita sumer nanti.. 🙏🙏

Sma laa jugk..Dah 35weeks risau bersalin awal..dh laa skrng baby asyik mengeras jee,sakit pinggng sakit punggung semua 😅😅..org skelling pn ckp perut dh turun ke bawah..Harap2 baby keluar ckup bulan laa..

5y ago

Tu laa..Org lain plak buat takut2 kn kita..Waaa congrt..hope nnti baby keluar sma trikh due laa..bru excited 😍

Sy bersalin awal dr due.. by czer Kndungan dan sy xda apa masalah.. just bby nk keluar awal kot sbb sy aktif berjalan round shopping mall hahah .bby lahir 36weeks. Tru czer sbb bby songsang melintang.

5y ago

Owh.. Sy pon aktif berjalan round shopping mall ni.. Now at 32 weeks dah.. Alhamdulillah, xdak issue ape2 dr awal pregnancy.. Sis deliver awai sbb ape ye?

Sy 30 weeks..tp berdebar2 dah..Hhahaha instinct mcm bersalin awal je😂celah kang2 dah start sakit2..miss v pun bila duduk mcm terbukak ja rasa🤣

sy first bby spttnya lhir 22.12.2017..tp dye xsbr nk kua..20.12.2017 dh kua..sy pn pny hepy dpt men gan dye..hehehe..skng pregnt yg kdua..16weeks 1 day..

Ank slung sy awal smggu dari due tp mmg da ckup bulan😊ni kedua lhir 35week sbb kcil n air ketuban kurang..smoga ni ketiga xda apa2 mslh ya😊

Sy mmg pujuk baby kuar on 38 weeks hehe n btol2 dia kuar 38 weeks.. N sepanjang preggy xde problem pun.. Kebiasannya mmg baby 1st mmg kuar awl sis 😊

5y ago

InshaaAllah doa byk2.. N pujuk baby kuar mudah 🤗

Sya bersalin no 1 n no 2 pada 38 week.. sepanjang pregnancy tiada problem.. yg no 1 siap berak dah dlm perut.. tak sabar nak tgok dunia kot..

5y ago

Sama mcm sy... Ending kena Caeser.