Bersalin normal dgn czer

Korang pnah x rasa mcm ni, sy first mom dah bersalin bulan feb (czer). Dlm family husb ngan family sy xda yg pnah bersalin czer, kira sy org first laa yg bersalin czer. Sy bersalin czer tu pun sbab air ketuban dah pecah tpi xda contractions tpi semuanya dipermudahkan baby lahir dgn selamat ibu pun sihat. Tpi ada laa family yg ckp gini kat sy "tulaa masa pregnant awk x byk bjln/exercise kan dah bersalin czer" "time pregnant awk tido je ke x exercise?" Byk lg laa ayt2 yg kluar, sy bersalin czer pun bkn sbab sy yg nak🥲ni drg banding2kan sy dgn yg lain ckp sy x kuat laa. Sedihnya#SeriusTanya #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #ingintahu

7 Balas

Bsalin czer ne pilihan terakhir utk keselamatan ibu&anak..sy da 2x czer & dua2 emergency czer sbb ctg baby xok. Emergency Czer anak pertama sy langsng xda persediaan mental sbb sgt2 yakin nak bsalin normal,tup2 bsalin czer. January2024 emergency czer juga sbb ctg bby drop,tpi time ne mmng da sedia mental dalaa biarpn isi borang haritu mmng pilih nak bsalin normal juga. Kita hnya merancg tuhan yg menentukan

sebelum bersalin saya amalkan semua petua semua senaman sy dah buat last-ii czer jugak 🤣 sebab baby terberak kat dalam so xde pilihan lain dah terpaksa sign demi keselamatan baby sy ... jgn hiraukan dengan apa org cakap kita ni hanya mampu merancang tapi Allah yg tentukan sy pun first czer dlm kluarga siap kena cakap lagi baby kecik mcm ni koe x reti nak keluarkan hmm

Ramai g awak yang czer… Diorang jeles kot tak merasa Czer kan kena penjagaan rapi sikit Saya pon czer Orang gitu kita kena layan ja awak Cakap jaa “ betul la kata awak saya tidur ja kot masa pregnant dulu, rasa malas sangat masa tu nak buat apa pon malas… “ “Lepas ni Kalau pregnant kena jadi rajin semangat macam awak la dapat bersalin normal pulak”

Sy banyak tido Alhamdulillah normal je. Dpt baby x suka tido siang pulak. Syukur waktu mlm jenis x bangun malam.. sy siap mntak nak czer sbb x tahan sakit, x dpt ye huhu. Doktor czer hanya jika ada sebab yg valid

biasela mulut2 org.bkn semua dapat peluang normal.sy bukaan dah 7cm tp disebabkan fetal distress so terpaksa czer juga demi ank tersyg kn.awk xpyh dgr cakap2 org pun.jgn stress.setiap org xsama dugaan.

mulut orang. takleh buat apa kentalkan jiwa ye mum czer ke normal ke bukan urusan kita. tu Allah dah tulis

Abaikan je...lantak dorang nak ckp ape