6 days left 🤗

Hi mommies.. Makin dekat makin nervous. Tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi 😬 Ada yg sama due ke 20/10? Or dah ada yg bersalin before due? #pregnancy #duedate #October2020

6 days left 🤗
42 Balas

Sy skrg dh 35 mnggu 2 hri.. dh dekt sbuln jgk kerap kna braxtron hicks.. kki kdg bngkak.. sy nerves jgk sb hmpir 13 thun jarak jauh nie hamil yg ke 3 dh lupa dh bernk dlu2 tu cmner😆tpi hamil yg nie ada je yg xkna.. nk mcm mne kn REDHA jew lah.. jnji bby aktif dan siht.. yg xbole thn bwh sy sakit sgt2 jln pn dh mcm penguin🤣n xnk kna tahn sakit jgk.. nie sy berlatih nfas jew sejk kna braxton nie supaya nti nk meneran sy dh thu.. moga kita2 smua mne yg lom bersalin lgi hrp2 ALLAH permudah kn smua urusn kita utk melhir kn zuriat kita yew.. insyaa ALLAH.. Amiin..☺️

4y ago

Tu lh bby dh ke bwh sgt nie tnggu ms kuar je nie😂

Samala due date 20 bln 10 ni tp tanda2 xde lg.. Cume sakit ckit2 je.. Nnti ada check up date 20 bln 10 ni jugak.. Klau xde tanda kk bg surat p hospital.. Sama ada extend seminggu lg or x. Semoga allah permudahkn utk kite semua amin. Nervous sgt2 n xtaw mcm2 pikir makin ari makin dekat ni.

4y ago

Kan, rasa false alarm dah ada ni tpi tak konsisten. Huhu Mmg nervous fikir bilalah nk sakit ni, bilalah baby nk keluar 😅

sy due 18/10...skrg warded di hospital...sbb da keluar tanda show...check bukaan rahim baru 2cm...jarak anak no2 12 tahun...pengalaman skrg sama seperti beranak anak 1st dulu...sakit contraction x rase2 lagi nie...

4y ago

Thanks wanie😊

Saya 12/10..dah overdue.. Haish, bby slesa sangat dlm perut mummy kot.. Xpela bila2 pon, asal bby dpat dlahirkan dgn mudah, sihat dan selamat.. Aminnn.. Masih menunggu tanda2 bersalin yg x kunjung tiba🙂

4y ago

Ok sis. Kan xpelaa, janji dua2 selamat. 😊❤️

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin pd 17/10 @10:53pm 🥰 Syukur dipermudahkan Allah swt. #babyprincess #BabyIL Moga dipermudahkan urusan buat mommies yg tengah menghitung hari 😘

4y ago

Alhamdulillah sis, selamat dah semuanya 🥰 Takde turun tanda apa2, terus sakit contraction je. Sakit pukul 530 ptg, pukul 1053 mlm dah bersalin 😊

Saya22. 10.. Ya Allah blm ada tanda2 lagi semoga brpa hari ni ada la tnda2 hari ni Up p klink. Chk Up. Smoga semua dalm ni d permudah kan. Dan bslin sblm sampai Due.. Aamin.. Ya Allah.

4y ago

same due sis..tp still xde bukaan..tanda bersalin dah ade..contraction kuat tp cek laluan still close..klo x bsalin..21hb/10 kena serah diri on induce..doakan ya..

sy due 16hb/10 ni. harini dah 14hb tapi tanda2 masih tak ada 😅 setiap hari cakap dengan baby bila la baby nak keluar. tak puas duduk dalam perut ibu lagi kot

4y ago

Samalah kita sis, risau pulak nk dekat due ni.

Sy due date 19/10. 18/10 buat covid test, 19/10 induced. Sbb baby besar. Smlm check baby berat 3.7kg. Takut kna ceaser. Skrng takdak rsa tanda apa apa lg

4y ago

Alhamdulillah dah selamat bersalin 18/10/2020, 3.53kg. Baby girl

syukur. semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga selamat bersalin, baby sihat, sis pun sihat. ❤❤❤

4y ago

Aminn, tq sis ❤️

23/10 mcm2 rsa ad ni. mcm2 hint dh ad serba serbi x kna hahahahah enjoy n still aktif bkerja. 🦾

4y ago

Tq sis 😘