Darah tinggi

Hi mommies.. ada petua tak macam mana nak turunkan tekanan darah tinggi? Saya jenis darah gemuruh jugak sebenarnya bila jumpa doktor/nurse.. Susah hati sebab asyik kena pergi klinik selang sehari check tekanan darah..

10 Balas

Sis sme dgn sy mse awal2 preggy...Tips yg nurse bg... Mse bru smpai tu suh rehat dlu... Duduk...tenangkan dri... Lapangkan fikiran...dan mse dorg ambik bacaan elakkan berckap...kdg mse dorg tye2 tu pon bacaan bp jd naik... Sy lepas ikot tips nurse bg...xde dah kena g buat eod selang2 hari tu...alhamdulillah...nurse pon mmg ckp sy jnis gemuruh jumpa.doc n nurse...dorg kdg2 mse ambik tu pndg tmpat lain...xnk kta tgok muka dorg tkot tggi bacaan😂😂😂