Pelik..

Hi momies..spa ada pengalaman.. Baby dlm perut ada p'gerakan pelik.. Serupa mcm dengupan jntung tpi kuat.. Smpai terasa bila sentuh perut.. Lgipn jntung baby bkn dekat dgn kulit perut sy pn.. Jdi sy pelik p'gerakan y ni.. B'detak2x.. X selalu juga.. Cma akn ada msa terasa detakan tu.. Detakan tu.. X cepat..x juga lmbat..dlm 10 hngga 15 kli detak..akn hlg juga.. Momies ada pengalaman mcm ni..?? Sy dlm 29w skg..

23 Balas

Ada rasa mcm dia ketuk2 perut tu ka? Sy pun rasa,ada,prgerakan pelik c baby ni.. entah la,tu kaki dia atau tangan dia.. tapi mcm dia ketuk berkali2 dalam tempoh yg cepat.. takut jg ada apa2 dgn baby.. itu kalau sy tidur mengiring samada kiri atau kanan.. mcm tu la lagaknya

5y ago

Owhh.. mcm tu.. 😂😂 hahah.. rupanya baby sedu kan.. ya lega sikit lepas dah tau.. 🤭🤭 nasib ada juga yg alami mcm sy rasa.. sama la tefikir takut bany tesepit..😂baby mgkin x suka bila tidur mengiring mcm tu.. alamak.. kalau katil sy tu dah lah keras, kalau letak bantal kt tmpt dia ketuk2 tu lagi dia x selesa agaknya..

Yes...sye pun ade pengalaman mcmtu..now sye dh 36 w 2 d..sometime bile rse degupan tu je sye akn rse jgk degupan jantung sye kt dada..mmg berlawanan sgt..xsure ape..btw ni stu pengalaman yg menyeronokan..its happy

5y ago

Aha sis.. Bila rmai ckp sedu.. Rsa comel plak.. Baby dlm perut t'sedu.. 😁

Tula.. Sy sllu rsa gitu.. Dia x brgerak cuma rsa detak jntung gitu perut sbelah kiri..bila tgk perut mmg gerak mcm jntung kita brdegup je kn.. Tpi kejp je laa.. Than dia gerak2 cm normal balik..

5y ago

Tula kn.. Apa dia tgh bt 😄

Baby hiccups, atau baby sedu..hehe biasalah tu baby baru lahir pun selalu sedu.. Tapi kadang-kadang risau jgk lama pulak sedunya..haha. Selalu saya gosok-gosok perut je..

5y ago

Ya.. Sma sis.. Start jak.. Sy usap2x daaaa.. Skg bila imagine.. Baby t'sedu.. Comel plak d rsa.. 😅😅

Sama. Hihihi. Ada baca psl ni. Dorang ckp baby sedu. Yes mmg rasa tak selesa. 😭😭 Tp sabo je la. Comfort kn baby, usap2 sikit. Huhu.

5y ago

Aha sis.. Klau start.. Sllu sy usap2x jak.. Dulu siap tnya.. "npa syg" haha.. Upanya sedu.. Comel jak..

Hahahahaha, jgn panik sis. Baby sedu 😊😊 dlm perut memang dia dah start sedu. Dont worry k

Sama dgn sy. Akn rasa&bunyi mcm denyutan jntung kt perut. .sypn 29 week

5y ago

Aha sis.. Pelik juga smbl2x rsa comel.. Ada blg sedu.. Bila t'imagine.. Comel juga baby t'sedu.. 😁

Degupan jantung baby kta x akan rasa sis. Maybe itu baby sedu

5y ago

Rsa pelik.. Blm ada p'glman lgi.. Tpi rmai ckp sedu.. Comel bila imagine.. Haha.. Tq info ya sis.. 😘

Baby sedu... 😁 First baby mmg akn rsa gitu

5y ago

Tx sis.. Rsa pelik juga.. Smpai sruh hus sntuh.. Hus pn pelik.. Haha.. Tpi rmai ckp sedu.. Skg rsa comel plak.. 😁

Bby tngah sedu la Tu... it's normal