Baby sedu mcm mana

Nak tanya baby sedu dlm perut tu mcm mna? Sy pegang perut belah kanan sy rasa mcm detak jantung bgtu, adakah tu baby sedu? Maaf sy first mom jdi takde pengalaman. #ingintahu

10 Balas

Bila dalam perut kuat nau baby sedu sehari 3-4 kali. Bila dah lahir pun sama dia sedu 3-4 kali sehari 🥲 Kesian pun ada tgk baby letih sedu. Skrg ni bila baby tgh sedu terus sy amik susukan dalam seminit nak bagi hilang sedu, hilang sedu terus sy cabut. Berkesan untuk hilangkan sedu tapi kena hati² takut tersedak. Saya buat macam tu sebab tak sampai hati tgk dia sedu lama lebih 5 minit setiap kali sedu. Huhuu

Normal je baby sedu dlm perut. Tak perlu buat apa2. Nnt dah lahir pon baby akan sedu jgk, itu mungkin sbb overfeeding. Nnt bila baby dah lahir and sedu jgn bg minum air ke apa ye. Just tegakkan baby letak kepala dia kat bahu je. Jgn risau. Mmg normal.

11mo ago

kalau style mak2..letak tisu kcik y dibasahkan lekat kt dahi.hehe.xtau kesahihan.tp slalunya hilang hehe

sy pun pernh ase cm tu mase preggy dlu..bile tanye doktor baby sedu ke😅doktor ckp tu bunyi detak jantung baby..sy pun ingt baby sedu🤭

11mo ago

itulah..tpi kang kalau kite ckp doktor salah x psl kite ni die kate memandai plak..kite iyekan aje la😅

Kalau konsisten je degup tu mungkin jantung baby. Kalau sedu dia macam tak sama sela masa tu. And sedu dia kejap je

Rasa dia macam denyutan yang konsisten kat satu tempat samada kiri atau kanan.

sedu sis. sendu tu putus cinta. & ya, mcm gitulah dia sedu

awak rasa berdenyut pada satu tmpt yg sama☺️

Betul la tu sis. Baby tgh sedu.

mcm nadi berdenyut

normal