Perut kembung/Gastrik angin

Hi momies. Sy nak tanya ada x kat sini momies yg selalu kembung perut, rasa perut senak & pedih ulu hati. Dah makan teratur pn still macamtu jugak, kerap sendawa & rasa loya.. Muntah pn angin je keluar(muntah kuning) ada x petua camne nak bgi penawar ye? sakit sgt x tahan hari2 camni ? sy pregnant 14weeks skg

24 Balas

Saya ada gastrik dan ada doktor bagitau saya, kalau perut tengah kosong, perut angin jangan minum susu, memang mengenyangkan tapi susu buat kita rasa muak kadang tu yang boleh buat kita muntah...

4y ago

Kan. Orang gastrik memang tak boleh minum susu. Sakit perut dibuatnya