Perut kembung

Kandungan sy dah nak masuk 19wk kerap sangat kembung perut hingga rasa xselesa, mkn on time pn sama juga perut kembung..ada tak ibu2 yg sama dgn sy?? Mkn sayur pn asyik kembung perut, lg2 minum sup😩 nak mkn apa pn xtau dah spya x kembung perut

2 Balas

Normal kalau kembung perut.. Rahim nk mengembang mmg mcm tu.. Saya mmg sebelum mkn kena ambik ubat angin dulu yg jenis cecair untuk ibu mengandung.. Mlm2 saya sapu minyak yu yee sikit je jgn bnyak kt perut untuk hilangkan angin.. Pakai stoking kalau tidur.. Nnti awk masuk 20-21week setiap mlm awk akan rasa mcm nk muntah je.. Muntah tu rasa hujung2 tekak.. Jgn layan sgt tau, tidur je paksa je tidur.. Saya skrg tgh alami tu, saya tk layan sgt sbb tk nk muntah hahaha

Hrp2 xde la rasa nk muntah ni lg.. Spnjg Trimester 1 da merasa muntah2 loya..