Kembung perut

Hi momies , normal ke pregnant 8weeks , walaupun dah makan , perut kerap rasa kembung atau mcm masuk angin ? Pagi da makan , tgahri da makan , taklama perut rsa takselesa mcm masuk angin , sy selalu sangat mcm ni .

6 Balas

saya baru jumpa Dr tadi, sebab kembung perut angin banyak sangat. makan apa pun semua muntah balik. Dr scan juga sekali. Dr boleh bagi ubat angin, mcm saya Dr ada bagi ubat buang angin (kunyah) dgn tahan muntah. ada kurang sikit..rasa better.

saya pun sllu mcm tu sys .. kna moderate amount mkanan .. x leh byk sgt x leh sikit sgt ☺️x bole berlapar lama sgt mkn dlm kuantiti skit tapi berkali2 .. pastu saya selalu sapu minyak telon kat perut setiap kali lepas mandi😬

2y ago

tula kan , kita ni first time pulak bila selalu sgt masuk angin risau laa jugak , rupanya smua moms rsa cmtu hehe

Normal tu sis. Saya tengah pregnant 9week. Saya pun macam tu. Dah makan tapi kerap sakit perut. Lagi lagi bila malam nak tidur memang tak selesa rasa perut bloated.

Saya pun merasai yg sama..lgi la kalau mkn pedas2..last sekali xnk da mkn pedas

2y ago

Kan sis..kalau x merana la kita

Sis ada mgurut x pergila mengurut keluarkn angin maybe akan ok siket

2y ago

kalau boleh jgn megurut. letak minyak angin pn bahaya

samalah saya sis