Pengambilan Vaksin ibu hamil

Hi momies semua.. nak tanya ada tak disini boleh kongsi dilema nak ambil vaksin semasa mengandung. Sy preggy 19 w. Tapi suami masih ragu-ragu samada vaksin akan bagi effect kat kandungan atau tidak. Dah google banyak kali, banyak fakta yg ada d google. Nak tahu pendapat momies kat sini. Boleh kongsi2..

9 Balas

hi..sy preggy 7 bulan tpi still x dipanggil lagi utk cucuk vaksin..utk pengetahuan smua, almost semua frontliners kkm yg pregnant mom & breastfeeding dah dipanggil utk ambil vaksin start bulan lepas & alhamdulillah stakat ni x ada apa2 masalah dari kawan2 sy..vaksin adalah pencegah utk kita & baby dari virus covid..even kita ditakdirkan dijangkiti covid juga, kesan dia tidak seteruk jika x ambil vaksin.. kes ibu pregnant x ambil vaksin n sdg bertarung nyawa mlawan covid makin tinggi skrg..lagi kesian baby yg baru dilahirkan, bila kita test, positive covid..sbb x tahu dia dah dpt dari dalam perut @ bjangkit smasa proses klahiran, mngkin dpt dari luar.. tapi klau dah terlebih 33weeks, boleh ambil juga selepas bersalin..boleh bincang elok2 dgn suami apa yg terbaik😄

3y ago

dm direct..ok sy try buat..tq2..risau juga klu terlalu lewat ambil..