Vaksin Covid

Assalamualaikum nak tanya, kalau mengandung ni boleh ke ambil vaksin covid 19 ? And nak tanya vaksin apa yang elok untuk ibu mengandung ambil ? #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

26 Balas

Sy pun dh vaksin dose pertama 25/7 lepas usia kandungan 23w.. pfizer .. then mrka bagi 0.3ml utk ibu mengandung.. so far dh brapa hari ok jer.. next appointment 15/8 . Harap semua dipermudahkan 😇

Sy baru ambik semalam pfizer tapi sy baru 7minggu, mereka suggest 14 minggu keatas tp atas kita sendiri... sy harap baby sihat dan dipermudahkan segalanya, tawakal je dekat Allah... doakan sy ye

Sy dpt vaksin sinocav tpi sempat ambik 1 dos je . Lps tu pregnant smntra tnggu dos kedua . Then xboleh ambik dos ke2 . Stkt ni sy tahu pfizer je blh utk ibu mengandung sis .

3y ago

Kan sis . Hehe ni sy bru lepas suntik dose kedua sinovac jgk . 19weeks bru dpt cucuk

Setakat ni hanya vaksin pfizer je pregnant mom blh amik. Banyak kan baca info dari page instagram jkjavmy sis. Dah banyak info pasal vaksin for pregnant mom skrg.

3y ago

Memang banyak info dah sekarang. Masalahnya keselamatan vaksin untuk ibu pregnant memang belum 100% confirm

jngn risau sis, saya dah ambil 2 dose pfizer . alhamdulillah kedua2 dose okey tiada sakit apa2 . usia kandungan msatu 32 minggu , skrng 37 minggu 😇

dah ambik 1st dose Pfizer 26/7..0.3ml..next appointment 2nd dose 16/8..sakit kat tempat inject je Dan seharian kelaparan..yg lain ok alhamdulillah.

Waalaikumussalam. Sekarang vaksin semua sesuai untuk ibu mengandung tapi start 14 weeks sampai 33 weeks. Saya next week dapat vaksin 1st dose 😊

saya alhamdulilah dah cukup 2dos, vaksin pfizer.. y dose pertama tu okeyh ja, time tu 29 week.. dos kedua, saya demam sehari (32 week)

boleh je sis kalau 14 minggu. sy pon dpt ms 27 minggu 1st dose. 31 week second dose. semua vascin kt msia selamat utk pregnant mother.

kandungan 4 bulan baru boley amek vaksin klau awal kehamilan nurse tk bgi.... nty vaksin tu dye untuk ibu mengandung sye akn thu