Vaksin untuk ibu hamil

Hi mommy. Nak Tanya, Ada ke mommy kat sini Yang pregnant 10 week dah amik vaksin? Sy dah update pregnancy status kat apps mysejahtera. Then, sy dah dpt appointment vaksin 24/8 ni. Now, Dalam dilema.. #ingintahu #pleasehelp 😂

2 Balas

try rujuk nurse kk yg checkup awak..kalau awak sendiri takde masalah ubatan & penyakit boleh je ambil vaksin dah

3y ago

sy dah rujuk..nurse ckp 14minggu. 🤣

Saya pun sama dapat date vaksin 24/8 ni. Saya baru 10week juga. Tanya nurse dia cakap boleh vaksin

3y ago

Ada update terbaru dr KKM sebenarnya, nak vaksin boleh tp dptkan pendapat doktor. Doktor tau bkn nurse. Guideline bermula 12 minggu tanpa limit, maknanya 38 minggu nk vaksin lg pun boleh. Cuma klu awal dr 12 minggu tny doktor blh ke tidak (berdasarkan medical history puan) klu okay then pergi je tmpt vaksin. Kt sana ada jumpa doktor dulu jgk before vaksin, so nk confirmkan lg sekali kt sana pun boleh