Apa effect after kita ambil vaksin?

Hi, nak tanya experience ibu yang sudah ambil vaksin time mengandung ni. Okay tak? 🌹

14 Balas

Effect pada setiap orang berbeza. Saya complete 2dos on 24weeks, effect: rasa lenguh di tangan sahaja. Alhamdulillah, baby okay. Kalau ada effect demam/sakit kepala, boleh consume paracetamol dan banyakkan berehat. Kalau ada kesan lain atau sakit yang berpanjangan, sila refer doktor.

Hai sis..sy 1st dose 15 weeks. Pfizer.Ok je..tak rase apa cuma lenguh. 2nd dose 18 weeks, macam nak demam plus tangan lenguh. Other than that ok je..Mula takot jugak..Sebab ramai cakap Pfizer strong sikit and ade yg demam menggigil.. Alhamdulillah takde pape..So gudluck ya sis🤗

masa first dose dia gatal² mata je dlm masa 2minggu lepastu ok,dose yg kedua tak apa2 effect lenguh² badan pun tak ada,tapi setiap org lain2 cuma biasaya kalau terok demam je yg tahu lain² xpasti.

Sy 2nd dose masa 38weeks. Lepas vaksin tiada side effect apa2 cuma lenguh tempat cucuk tu je. Alhamdulillah skrg dah selamat bersalin. Baby pun tiada apa2. Jgn risau in sha Allah semua selamat.

1st dose tgn lenguh sikit satu mlm. esoknya dh ok. 2nd dose, cuma kerap mengantuk dlm 2 hari. itu je. effect dia sama mcm vaksin kancing gigi. alhamdulillah xde pening2 atau demam.

First dose saya rasa mengantuk sgt dan lenguh tangan tu jer. Second dose, esoknya terasa satu badan sakit dan demam skit. Tapi sehari jela, esoknya dah ok asalkan dpt rehat cukup.

Pd sye, lain org lain effectnye.. Ikot antibody masing2.. Mcm sye cume tangan yg kne cucuk tuh, terase bengkak selame 2 hari.. Tuh jew.. Alhamdulillah xde effect lain..

alhamdullilah sy ambil masa 16weeks...saya cuma Rasa mengantuk ..bby ok ..teda demam or skit kepala...

Sy ambil vaksin 1st dose mase 39wk, N 2nd dose mase pantang 23hari. So far alhamdulillah..

sy utk dose pertama hanya sakit tangan je. dose kedua sakit tangan dan demam.sehari je...