Pengambilan Vaksin ibu hamil

Hi momies semua.. nak tanya ada tak disini boleh kongsi dilema nak ambil vaksin semasa mengandung. Sy preggy 19 w. Tapi suami masih ragu-ragu samada vaksin akan bagi effect kat kandungan atau tidak. Dah google banyak kali, banyak fakta yg ada d google. Nak tahu pendapat momies kat sini. Boleh kongsi2..

9 Balas

Hi sis. Alhamdulillah i just got vaccinated two days ago. Takde side effect, cuma tangan lenguh kejap sehari then i dah okay. I ambil vaccine sebab nak protect my baby. Kita boleh pass antibody melalui susu badan dan insyaAllah baby kita pun protected from covid nanti. Sis tahu tak case baby positive covid lepas dilahirkan? Sedih i baca. Dah ibu tu tak dapat nak jumpa anak dia sebab positive covid. I tak sanggup nanti berpantang tanpa baby and stress fikir anak tak sihat. Please ambil vaccine once your turn dah sampai.

3y ago

Sedihnya 😭 i baca di Twitter dia pisah dengan anak sebab positive covid. I belum bersalin lagi tapi baca dia rindukan anak dia ya Allah i pun sebak.. bayangkan lepas melahirkan kena berpisah dengan anak memang tak sanggup. So ambil la vaccine untuk protect diri dan baby. Hope sis kat atas ni dapat bincang elok dengan uusband dia.