Pengambilan Vaksin ibu hamil

Hi momies semua.. nak tanya ada tak disini boleh kongsi dilema nak ambil vaksin semasa mengandung. Sy preggy 19 w. Tapi suami masih ragu-ragu samada vaksin akan bagi effect kat kandungan atau tidak. Dah google banyak kali, banyak fakta yg ada d google. Nak tahu pendapat momies kat sini. Boleh kongsi2..

9 Balas

Hi mommy..just nak share my experience I’m 17week 2day preggy and last week I amik vaksin Pfizer sebab doktor sarankan amik for those yang preggy 14-33week..sebab this stage yang diutamakan untuk vaksin tu Sebab nak elakkan komplikasi masa bersalin , since kes covid banyak risiko to us and baby dalam kandungan also nak elak bahaya yang libatkan kita and baby.. doktor akan bagitau la apa effect and kebaikan vaksin, so far i takde sakit apa just normal sakit kat tempat injection and Takde loya muntah demam or anything and next 2 week my second dose vaksin😊insyaallah takde pape!