Pengambilan Vaksin ibu hamil

Hi momies semua.. nak tanya ada tak disini boleh kongsi dilema nak ambil vaksin semasa mengandung. Sy preggy 19 w. Tapi suami masih ragu-ragu samada vaksin akan bagi effect kat kandungan atau tidak. Dah google banyak kali, banyak fakta yg ada d google. Nak tahu pendapat momies kat sini. Boleh kongsi2..

9 Balas

suami sy pun ragu ragu .. tp lps sy tye my sis , n my sis tu nurse la..tye jgk pendapat dia , dia kte depends la pd kita...mula2 sy decide tk nk amik vaccine,lps dpt thu mcm2 risiko ibu hamil mse time2 covid ni trus decide n daftar vaccine kt mysejahtera. my sis kte sblum ni cme ad 1 vaccine je,vaccine Pfizer. skrg da ad 3 vaccine , yg kkm dan kerajaan da luluskan..pfizer,sinovac n astrazineca. pfizer yg dia thu selamat la ..sbb da ad org yg amik,n selamat smpai da bersalin. vaccine yg dua lg tu ..tk tw lg spe yg da dpt, n selamat bersalin. sy pun tkut nk amik vaccine tp sy tawakal jla ..demi bby dlm perut..n nyawa sendri..