Hb low ??

dari first bukak buku sampai sekarang ni dah 20w, hb still low. checkup je mesti low tak pernah naik. mula2 tu maintain 3 kali checkup, ambik darah result sama 10.2 then checkup seterusnye turun 1 jadi 10.1. pastu baru2 ni checkup jadi makin turun pulak 9.8. makan ubat maltofer dari 2 jadi 3 pulak sekarang ni. mula2 tu dah try mcm2 mkn ubat iron tablet, obimin, muntah2 then tukar maltofer sama jugak hb still tak naik. sampai kan dah makan mcm2 untuk naik kan hb still jugak mcm tu. sy ikut mcm yg doc suruh, makan ubat time tengah makan tapi makin turun hb. sampai sy redho jela kalau kena masuk darah pun. doa kan semoga darah sy naik yee

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sis try pulak minum air rebusan red dates. Google je red dates tea recipe. Saya minum selang 3-4 hari sekali mmg hb naik

9mo ago

ok tq sis

saya pun makan maltofer 3 biji dulu. hahahaha try rantah kerang rebus. or sis try google makanan2 yang untuk hb low.

9mo ago

haah tu la tengah try lagi la ni ikhtiar macam2