Zincofer , dapat stu jenis je ubat dari kk

Mmg Kalau dapat ubat zincofer , mmg tak dpt ubat lain da ke dari kk ? Kawan yang pregnant smua dpt ubat 4 beradik , sye pelik kenapa dapat stu je ubat dari kk , ubat jenis zincofer , ke mommies yang lain ada tak yang sma macam sye ? Pastu Kalau da dpt zincofer tu takyah ambil acid folid kan ? Boleh tolong suggest Kalau yang dpt zincofer tu ade ambil supplement lain tak ? Ke cukup dengn zincofer sahaja ?

2 Balas

Normal je sis. Nurse bagi ikut keperluan badan kita. Kalau hb low, mmg sesuai makan zincofer, iberet, obimin atau maltofer. Tak perlu makan folic acid dah sbb dah complete dlm zincofer tu 😁

Saya pun dapat zincofer je. Doktor bagi ikut keperluan badan kita