PUASA ATAU TAK

Minta pendapat korang saya baru dapat tahu saya pregnant .. korang rasa boleh puasa tak ?? Boleh tinggal puasa x menurut islam ? Saya risau nak puasa sebab kandungan baru lagi .. mohon kerjasama dan terima kasih menjawab

2 Balas

Kalau puasa boleh membahayakan baby dan puan, boleh tinggal dan qada saja nanti .. tapi kalau puasa tidak membahayakan tetapi puan sendiri yang risau tentang kandungan, juga boleh tinggal tapi wajib qada dan bayar fidyah nanti

boleh tggal n Wajib Qada puasa 🤗