nak tanya apa rasa minum air gula ye?

Minggu depan saya kena minum air gula sebab berat badan saya xbalance ngn tinggi saya..hahaha berat badan semakin naik..nurse sruh minum air gula..macam mana ye rasa air gula tu?

25 Balas

Nasihat saya jangan dengar kata orang 😜 sebab penerimaan orang lain lain. Hihi kalau dengar cerita orang, seram nya semua. Lepastu kita dah mindset yang air gula ni tak sedap. Badan kita pun berusaha keluarkan, muntah. Ade yang bagi tips, minum pakai straw, supaya air gula tak kena seluruh bahagian mulut, jadi kurang la rasa nak muntah tu. Sedut sebanyak yang boleh. Sekejap je dah habis.

Kat kk saya ni air gula sedap je,sbb ada perisa oren ,dtg awal ari tu so air gulanye masih suam,hehe allhamdulillah ok je mnum air gula aritu .picit idung jgn tggu lama,trus mnum pai habis .klau skit2 tu yg rasa x sedap kat tekak hihihi.tp lain org lain cara kut,ada yg bwa straw dr umah ,so senang mnum ,mdh2 an sis boleh lalui dg jayanye yah xpyh tkt😂

Sy x sure org lain mcm mna.. Tp sy minum msa air tu suam lg. Minum selaju boleh.. X dak nak berhenti². Sb bila berhenti rsa manis sgt tekak ni.. Sb sy jenis kurang minum manis. Ibarat minum air sirap yg sepatutnya 2 sudu gula kt letak tp skrg 6 sudu letak gulanya😁lbh kurang gitulah.. 😂

5y ago

ishh loyer nye. bce gini pon rse kembang2

saya dah minum 2kali. 1st minum sbelum puasa, alhamdulillah ok. tp masa nie tgah alahan. macam nk muntah... tp tahan. n 2nd minum lpas raya, bulan7.. nak termuntah pn ada. dahla xleh mkn sehingga amik darah yg kedua kn.. tp alhamdulillah result kedua2nya oky.

Rasanya manis sgt sampai pening kepala sy. Tapi mindset kena betul.jgn fikir muntah or tak tertelan. Enjoy je minum air gula tu. Tak la teruk sgt rasa dia. Mcm sy.sy prefer minum masa suam2. Dan sy plak x leh minum senafas. Lain org lain cara.

Bagi saya air gula sedap je. Rasa macam air kordial yang tak letak air masak. Saya minum dekat KK. Cuma maybe rasa pening lepas minum sebab puasa dari malam then minum air gula pagi2, lepas tu kena puasa lagi. Alhamdulillah saya tak muntah..

Rasa diaaa urghhh tringt pun sya nk muntah dah haha nti awak rasa awak tau lahh manis dia lain mcm manis dia smpai sakit tekak Loya pening. saya 3kali repeat sb asyk muntah .. Org ckp mnum dgn satu nafas lagi nk muntah adelah . Haha

Baru minum semalam. Utk second time. Bawak minyak angin, sapu kt dada ngn hidung sebelum n selepas minum. Pastu bau minyak angin. Minum air masak sikit. Really help supaya tak muntah. First one i minum muntah semua 😂

Ada orang boleh telan laju2. Ada yang x boleh sebab nanti rasa manis tu tertinggal dekat tekak dan lagi buat nak muntah. So nanti try dulu, tengok awak boleh minum laju2 atau x. Dan cuba request air suam.

Manis ting ting... Terus mnm sampi hbs.. Klu minum sikit sikit blh mnyebabkn muntah.. Lps 2 jam ambk drh kali ke 2 bru leh mkn... Bertabahh lahh..