Trimester pertama..Tak lalu makan nasi.Tengok nasi rasa loya..Tengok ayam pon loya..Ada yg sama Tak?

Mengidam benda fastfood

36 Balas

Yes..same exactly like me...fast food pn x mengidam..tp i’ll prefer mkn buah -buahan lg..stkt ni favourite mkn buah jambu batu & oren sunkist tu🥰..stkt ni klu nasi yg mkn..nasi aym je yg takde kluar balik bila mkn..mngkin sbb nasi ayam tu cm ad perisa agknya😅

3y ago

Hehehe maceh ngidam sgt nak oren tapi nak makan bfkir bnyak kali yala masam kan 😂🥲

sama la macam saya , makan pon tak nak time trimester 1 , bila tngk makanan je rasa nk muntah , pengalaman paling teruk time trimester pertama la tapi skrg alhamdulilah due date 22/2/21 ni doa kan saya dipermudahkan segala urusan

Samala saya sis bau tumis lagila xboleh padahal perut lapar...hm sampai menangis ngadu kat husband...lpar nak makan tapi xboleh makan...xsabar nak tgu hbis trimester pertama..sekarang dah 10 weeks

saya pun masa first trimester macam ni, minum air pun tak lalu. hari hari makan buah je :( syukur masuk 4 bulan baru ada selera makan walau kadang ada juga rasa loya sampai la dah nak bersalin ni #firstbaby

sama sis. saya dlu first trimester pn mcm tu. tengok nasi bau nasi, ayam rasa loya. tp kalau ayam kfc boleh pula masuk. sekarang dh trimester kedua semua boleh masuk pula 😅

sm tp kne paksa gak lh...Kalau nasi putih mmg x lalu nak mkn kalau masih pns...Kalau nak selera try mkn nasi yg ada perisa.hi3...nasi kerabu ke..nasi minyak ke...

saya setakat ni takde alahan makanan cuma alahan bau terhadap minuman tertentu , sebelum ni takpernah makan nasi kerabu tiba tiba rasa nak sangat . hahahhha

sama la, sy pun masa 1st trimester mcm tu juga. Smpai turun berat badan. sekarang dah 3rd trimester, pantang tengok makanan pula.. kerja nk makan je😂

Sama Sis .. Saya Time 1st Trimester Pown Macam Tuhh .. Sekarang Dah 3rd Trimester , Boleyh Makan Nasi .. Cuma Tak Berapa Suka Sangat .. Ahaaaa

bertabah ye ibu2 yg alami alahan..sy bru 10w..bnda2 berkuah xleh makan...cuma nak makan kering2 je...nasi ngn ikan kering je pun ok..hehhehe