Trimester pertama..Tak lalu makan nasi.Tengok nasi rasa loya..Tengok ayam pon loya..Ada yg sama Tak?

Mengidam benda fastfood

36 Balas

Yes. Sgt btl sbb saya bru week 6 asal tgok nasi nqk muntah tgok mkanan nak muntah saya sarankan akk makan buah jambu sgt2 berguna 😂

Samaaa!! Asik nk fastfood jekk mcm leh telan.. tp paksa gakk mknanan sihat.. n npk org share makanan pun rasa losa werkk werkkk!

Sy smua x boleh.. dgr suami bukak pintu balik kje pun rasa mnyampah😓 cuma baring n bepikir bila nk normal ..nasib suami fhm ...

3y ago

Yee btl saya pn mcm ne 🤣🤣🤣. Kesian en suami

trimester pertama nie saya xberapa lalu nak makan nasi,bau kicap pon rasa dah nak muntah padahal masak sbb nk makan🤢

sama. sy kerap sendawa perut kembung mcm byk angin. nak mkn tp tekak rasa pahit. terpaksa gagahkan diri jugak telan je

sama...saya x boleh makan ayam...bau ayam nk masak pun x boleh...terbayang ayam pun x boleh....mesti akan loya...

sama la sis dgn saya tgok nasi mual , tgok ayam pun mual , terhidu ikan rebus pun mual 🤣🤣 normal tu sis .

sy sampai nk bersalin muntah2..berat pun xnaik sebab xlalu makan..nasib baik baby xde pape..tapi dia iugr

Me too! Tp kejap je lepastu mkn ayam mcm tkde hari esok sbb tak lalu mkn ikan smp skrg and daging also

normal..sabar ye sis,sy sampai 3bulan tak selera nasi, berat turun.skrg 4bulan dah ada selera hehe