first baby

Memang mengharap zuriat setelah setahun lebih kahwin.. Sebelum kawen memang dgn suami bahagia sgt walaupun hari2 gaduh.. Lepas kawen hari2 gaduh tp taktahu tu panggil bahagia ke tak. Dah mcm hobi.. tiap kali nangis msti fikir seronoknya masa bercinta, memang byk terasa hati dgn suami.. Sampai bisik dlm hati.. Ni kalau aku, Mengadung msty dia layan aku baik.. Tup2 Allah bg rezeki tu sekarang.. Tp ak silap dia pun mcm tu jaa.. Dia happy sbb tahu ak mngandung tp apa yg aku harap kan tu tak ada.. Ak tak mintak dia bawak ak jalan2,bg aku mkn mcm2 ..tak! Cuma mintak dimanja je.. Tp dia tak faham.. Aku pergi kje naik motor sendiri.. Pegi mana2 sendiri.. Padahal suh aku jaga elok2 hati2 jgn stress..tp semua tu semua sbb dia..stress sbb dia! Allahu mintak sgt anak dlm perut ni sihat, lepasni aku tak harapkan dia dah.. Aku dgn anak aku pun boleh bahagia.. Maaf terluah kat sini.. Sbb anak tunggal.. Taktahu nak luah kat siapa still jaga aib suami. ?

22 Balas

Kadang² lepas ada zuriat lebih indah taw.. segalanya berubah, dr pnas baran jd suami/ayah yg penyayang.. dr xtau ape² suami kita jd bapa/ibu yg mithali jg mkn pki kita n ank.. nanti ank da besar asyik melekat dgn ank,,tau² kita plak ter'jelaous' taw😊 cume kita ni kena berdoa,sabar,muhasabah diri,tawakal sentiasa.. pasti ada yg indah.. sbb kdg suami kita untuk 1st baby ni dia kate dia bersedia dr pandangan luaran pdhal fkiran dia kucar kacir sbb tkut ape yg dia rncang xmenjdi.. nervous n xyakin semua dia ade. So,,pelan².. lelaki mengambil masa untuk matured sedangkan perempuan cepat matangnya..