Bsp Pagi Tinggi ?

Mcm2 cara try, mkn nasi naik jugak, ratah lauk pun naik, kali ke3 naik jugak tu pun try mkn roti wholemeal 2 keping ja ??? Nk mkn ap lgi ni ??????

17 Balas

Tips sya buat bsp cantik. -pagi selepas bsp,bf makan whole meal 2keping dan susu farm fresh 1 cawan(jngan makan lagi smpai 2jam) -tengah hari pkul 12 makan nasi suku separuh je, banyakkan sayur kurangkan makannberminyak,ikan 1 ketui dan buah.(jangan makan smpai 2jam ) -petang pukul4 sya makan snack atau buah. -pukul 7 dinner macam makan tengah hari. Nasi sikit je banyakkan sayur, sup ke atau macam2 sayur la. Semasa sya nak bsp tak minum air yg manis atau makan manis2 just buah je. Terpulang manggo ke tembikai ke janji buah jangan berlebihan. Dan banyakkan minum air masak.sya buat macam ni bsp sya stiap 2minggu 1x cantik. 2hari sbelum bs jangan banyak makan manis..

4y ago

Hehe he...ok, tq.. I pun nak sebuk kan diri jugak la...moga2 gula tinggi😘