HB low , main dkt 10 je

mcm mna nk naik kn hb,dh test drah n njis,dh iktihar mcm2, sy on ubat dri kk je 4 jnis tu, iron,vit c,,bco,asid folic..tapi sy ade mgadu dgn missy,klau sy mkn ubt iron tu jntung sy jdi laju..means tk sesuai dgn sy,td nurse bgtau ujian drh sy tinggi iron.so die sruh stop mkn ubt iron . mcm mne ye nk bg cantik HB

44 Balas

Macam saya sepanjang pregnancy HB semua ok. Tapi masa mula mula mengandung nurse pesan cara makan ubat kena betul. Kena jarakkan 2 jam sebelum atau 2 jam selepas makan. Kalau minum susu pun kena jarakkan dari makan ubat. Selain ikhtiar makan jambu batu etc. Basic protein, sayur kena makan. Ayam, daging ikan ke mesti ada. Membantu juga dekat saya. InsyaAllah awak okay 🤗 harap selamat semuanya