HB rendah

Hye mommies, sy nk tnye. Sy dh nk masuk 8 bulan to bacaan HB sy asyik turun. Paling tinggi pn 11.1. Sampaikan nurse marahkan sy knpe bacaan sy x cantik. Sy xde minum kopi/teh and dh try mkn sayur hijau dan sy hnya mkn similac dan maltofer 1biji mlm and 1biji pagi. Baru2 ni nurse kasi sy iron tablet dr kk tu tp serius sy xdpt nk telan. Mommies suma ase, ade cara lain nk naikkan HB tnpa mkn iron tablet tu?

2 Balas

Byk ibu2 dlm group ni advise utk ambil iron tablet dgn air oren. Puan juga blh cuba mkn kerang, hati, dragon fruit, bayam merah.

Sy makan iron tablet tu sebelum tidur sis. Kalau rasa pening nak muntah ke tidur je ubat dia. Walaupun tak tinggi hb tapi tetap maintain 11 macam tu ja