HB low , main dkt 10 je

mcm mna nk naik kn hb,dh test drah n njis,dh iktihar mcm2, sy on ubat dri kk je 4 jnis tu, iron,vit c,,bco,asid folic..tapi sy ade mgadu dgn missy,klau sy mkn ubt iron tu jntung sy jdi laju..means tk sesuai dgn sy,td nurse bgtau ujian drh sy tinggi iron.so die sruh stop mkn ubt iron . mcm mne ye nk bg cantik HB

44 Balas

Awk preggy bape bulan ya? Sy Hb pun low, buka buku 11.1 Now HB sy 9.5 😅 makin drop, mcm2 ubat sy dh cuba mkn, buah lah susu lah xada gak naik malah turun jew.. Tp pengalaman sy lah (ni sy preggy anak ke 3) mmg sy akan ada masalah HB rendah dr zaman preggy anak first, hormon kali.. Check talasemia 2 kali -ve Ferritin sy semua cantik Doc pun konpius kenapa HB sy xnaik 🤣 Sy skg preggy 6 bulan

10mo ago

Gulsan xboleh sis.. Sbb ada GDM 😂 Kandungan gula tue.. Sy ni di antara tengah2 jew Mkn buah pun gula sy naik 😵‍💫