stress msa dlm pntang

Mcm mna nk atasi stress ni..? Sya dlm pantang, tpi rsa stress dgn prangai suami, lngsung x membantu.. Kna brpantang sndri, smua bnda sya yg kna bt. Dia suka ambil mudah smua bnda. Smpaikan susu bdan pon dh makin kurang..

9 Balas

Sabar byk2 sis.. Dulu pon sy stress memanjang mcm yg sis alami.. Tp skrg bila suami xnak buat, sy pon x nak paksa diri sy untuk buat.. Biarkan juga.. Saya xnak badan sy penat dan stress.. Die buat dek, sy buat dek jugak.. Kdg nnt die akan buat juga.. Kdg klu hilang rasa penat sy, sy buatla..

Sis focus sja on ur pantang.. Jgn layan sangat stress tu.. Klau rumah bersepah ka apa, biar ja dulu sampai ur husband sndiri terfikir untuk bantu u..

Paling merisaukan bila stress wktu berpantang. Sy pun pernah stress wktu berpantang anak 1st, semoga yg ke2 ni sy akan lebih kuat dlm berpantang.

Sabar sis sy pn mcm tu jga tapi suami bantu jga la basu kain basu pring mcm tu tapi klu bab jaga bby tu mmg susa skit nak ckap

Think postf je sis , mmg kita akn rsa mcm tu. Ibu hamil emosi mmg senstf . Tpi bule tgr pelan2 ckp dgn suami

Sis kena cuba cakap dgn dia. Mungkin dia tak perasan atau tak sedar?

saya pon stress masa pantang xtau nape semua bnda jd sensitif

Akk pantang sdri kew??

Sma sis..😔