kencing manis

Mcm mna momy yg ada kencing manis semasa mengandung kawal gula yg tinggi ya.....??? Sy dh pening dh cuba xambik nasi yg byk dan minuman manis... Tp still tinggi jgk bacaan gula

13 Balas

buat research dkt group fb/ dkt google mknn yg low GI n mknn apa yg boleh naikkan kadar gula.. buah2an xsemua buah yg boleh.. n my sis dlu masa pregnant dia blend buah peria dgn buah epal hijau, so far bacaan gula dia menurun.. n kalau nk mkn nasi, sis blh buat suku2 separuh..