kencing manis

umur saya baru 27 dh ade kencing manis,mgkin brat bdan sy slma ni blebihan dn ada kturunan kencing manis. sya dh kawal brat bdan sya alhamdulillah byk dh turun tp bcaan gula turun skit je 😭sya dpat tahu sya ada kencing manis msa sy first prgnt 2019 tp gugur 10w. 2020 sy prgnat lg tp gugur jgk 8w.. n skrang sy prgnat lg 5w.. sya risau 😭 sb ade yg ckp klau kita ade kncing manis bby tk dpt bkmbang dgn baik.. adakah sebab sy ada kncing manis sy kerap kguguran? sy nk tanya ade tk mcm sy ade kncing mnis tp prgnat.. biasa org gdm time prgnat je kn.. bcaan gula sy 11.3 😭.. mcm mana sya nk kawal gula sya ye#bantusharing

1 Balas

Kencing manis boleh jadi punca keguguran jugak sis. Bila dapat tahu pregnant cepat2 jumpa doktor. Bagitahu ada kencing manis. Mungkin doktor akan bagi ubat untuk support kandungan tu