gatal

Mcm mana nk hilangkan alah gatal pada badn ni😢 ? Nak garu tapi takut tinggalkn parut 😭 tapi kalau x garu jenuh tahan😢 hari hari letak lotion tpi sama jaaa

6 Balas

boleh ke hospital, nanti dorang bagi ubat gatal & losyen pelembab, lepas tu doctor akan tanya nak cucuk tahan gatal or tak . garu jgn bg kena kuku sbab dlm kuku ada kuman yg boleh bg cepat merebak gatal2. kulit jgn bg terlalu kering tambah lg klau dduk dlm aircond

Better go clinic .. sy awal2 1tri tu, sllu je gatal2 lg2 mlm .. dl doc bg ubat sapu dgn pil x silap . . Lama sy kena nk dkt sebulan hadap. Smpi doc jangkakan maybe abis bersalin. Tp alhamdulillah x lama. Now dh 3tri #1stbaby

cuba try letak lotion atau mnyk panas.. balm ke.. sy klu gatal2, sy letak je bnda2 yg berangin2 ni.. ok la sikit drpd nk mnggaru xigt dunia.. hehe

gosok gune tapak tagan jagan kuku. kalau tak tggal parut . em menyesal sy dlu layankan sdp garu

rsnye sbb hormon..jd mmg kena try tahan smpai bersalin..tula sy pnh alami dlu..

cuba sapu Vaseline