Gatal

Macam mana ni nak hilangkan rasa gatal kat perut ? bila garu jadi merah kalau boleh taknak garu ?

32 Balas

Sama Saya Sis.. Bila Genap 8 Bulan Perut Dgn Belakang Pinggang Paling Gila Gatalnya.. Lagi Digaru Lagi Makin Gatal.. Tapi Saya Sapu Minyak Kelapa Dara Dari Preggy 3 Bulan Lagi.. Alhamdulillah Strech Mark Tak De Langsung.. 😊😊

terlalu gatal.. saya usaha tak nak garu.. letak olive oil.. tapi tetap gatal.. masa garu tu sampai meleleh air mata dia punya lega.. tapi pastu perut jadi merah.. harap la tak jadi strech mark.. tu last saya garu harap nye..

Sapu minyak zaitun atau apa2 minyak, jgn minyak panas ngn minyak kete je la 😅... Klu garu nnt strechmark akn lbh teruk... Sy sapu minyak zaitun atau minyak kelapa dara tiap kali lps mandi n sblm tdo...

Saya sapu lotion setiap malam. Biar kulit lembab, nanti rasa sejuk je. Tak rasa la macam nak garu. Pernah terbaca, kulit gatal sebab kulit kita kering.

Saya pun sama terkeruk keruk. Pastu saya beli coconut oil yang boleh buat dimakan dan sapu. Lega seleganya 😁 kulit perut pun jadi cantik.

Saya baru semalam rasa gatal kat perut tengah tidur. Saya ambik lotion olive oil body shop je sapu. Lepas tu lena balik 😂

Pakai bio oil.. InshaAllah ok.. Sebab dulu sy kerap gatal kt perut & breast.. Kalau breast pakai hyrocode

Terima kasih kerana bertanya. Lately ni pon sy kerap rasa miang kat perut, asyik nak garu je. 😅

sama laa.. jgan garu nnty berbekas.. sya pakai losyen ni..Alhamdulillah okay..beli kat watson..

5y ago

yee ada.. 😊 sama2 yunk 😘

Kita rasa gatal sebab perut kering sis. Mcm sy selalunya sapu olive oil atau losyen kat perut

4y ago

Ape2 losyen blh pki ke