Breastfeeding

Mcm mana nak rangsang susu ya ? Anak pandai hisap tapi susu taknak keluar.. Nak panggil org urut mcm risau pulak..

2 Balas

Boleh cuba makan sawi banyak2... Saya dulu seminggu jugak baru susu keluar walaupun hari2 bagi anak hisap...

4y ago

Saja2 duduk takda buat apa sis tuam2 breast dengan kain panas/suam2... Urut2 dari atas ke nipple... Di breast ada urat susu, saya pon tak tak pasti area mana... Tapi kalau selalu urut2 insya Allah nanti keluar jugak... Masa dihospital doktor selalu pesan kat saya jangan stress dan paling penting niat kita untuk bagi anak susu badan sampai dia umur 2tahun... Setiap kali bagi anak nyusu kita niat dalam hati... Insya Allah... Saya pon sampai sekarang anak dah umur setahun, setiap kali nyusu anak saya akan niat dalam hati macam tu... anak sulung alhamdulillah nyusu sampai umur 2tahun lebih...

Mmg kena panggil org yg pandai utk urut. Kdg sbb saluran sumbat.....kenapa kena risau ye?

4y ago

Ooo sbb virus ni...igtkan psl apa la td...cuba awk bkk ytube tgk cara urut utj lancarkn pengeluaran susu