Normalkah hari pertama breastfeeding tidak keluar susu

Baby pun tak pandai hisap. Hospital pulak dah bagi bottle feeding

5 Balas

normal tu sis saya bru je bersalin dh semingu air susu bru je keluar lps tiga hri bersalin mmng bengkak lah breast kita tu sampai ke pgi cik suami belikan pam terus je pam lps tu cube try bgi deret dgn baby alhamdulillah nak jgk die hisap sampai sekarang susu badan lancar cume tk banyak lah sikit2 sya pun cube amal kan mamom milk jgk

hari first saya pun mcm ni. payudara kita kena ada ransangan baru keluar susu. cuba urut2 lepas tu try pump. saya awal2 pump memang dapat sikit je. lepas baby menyusu, makin meriah susu ni sampai basah2 baju

it's normal. dy concept like demand n supply. kne slalu bg baby hisap, n lama2 susu akan kluar. don't give up. blh buat urutan di bahagian breast utk melancarkn lg pengaliran susu

saluran puting sis belum buka tu.. kena urut picit sikit bagi ada saluran susu keluar.. kalau tak nanti tersumbat sis tapi kena tahan sikit la sakit nak picit tu.

normal tu