Baby taknak susu botol

Baby saya dah nak masuk 3 bulan. Sebelum ni ok je bagi susu dlm botol. Baby prefer direct feeding. Bila nak 3 bulan ni taknak susu botol pulak. Menangis tak henti henti. Saya bagi dia botol Philips avent tu. Sayang je susu yg saya pam tu, nak bagi dia. Dia pulak taknak. Saya pening dah nak buat mcm mana, klau esok lusa nak kena kluar tinggalkan dia dgn org d rumah risau dia taknak menyusu botol. Ada tips tak? Atau ni yg kita panggil baby peralihan bulan? Meragam taknak menyusu. Atau saya perlu tukar botol? Harap pertanyaan saya dijawab. TQ. #ibuyangkebuntuan #pleasehelp #advicepls #firstbaby #1stimemom #bantusharing #firstmom

1 Balas

Anak saya pun mostly nak direct feed, mungkin Puan boleh tukar botol, macam sebelum ni saya tukar kepada Comotomo. Alhamdulillah boleh lahh puting kita rehat juga. 😅 Ikut puting botol juga rasanya, mungkin puting botol Philips tu taksama dengan puting ibu, sebab tu baby taknak.

2y ago

Comotomo sis pkai botol yg mana eh? Baby brp bulan? Sy dah byk kli try bg botol dia still taknak