BREAST FEEDING

awal bersalin haritu anak tak menyusu badan sebab takda susu. so bagi topup dgn fm. hari ke3 baru ada susu tapi anak tak pandai hisap. sekarang dah 20+ hari anak mcm dah pandai hisap tapi susu badan mcm makin kurang😥 mcm mana nak buat eh? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

Awal2 mmg tak banyak sis , sbb awal2 breast ada colostrum je , kena bagi baby feeding yg tu. Nanti kalau baby nak start breastfeed susu tu automatic akan jadi bnyak ikut demand baby. Ke sis awal2 mmg xde susu langsung? Ada try picit tak?

Apa yg jd smpai puan anggap susu kurang? Selama sebelum 20 hari mmg xbg ya? Awal lg nkbtruskan bg kalau boleh direct