Myson hard to sleep

Hello. Mau minta pendapat, anak sy bru 1 bulan 3hri. Setiap jam 3 lebih pagi atau 4 pagi anak saya minum susu, lpas tuh susah tidur sudah ? sampai pkul 6 hngga 7 pagi baru dia mau tidur ? saya xtau kenapa slalu mcm ni. Smpai saya dengan suami x ada tdur sbb tggu anak tidur. Klau dia bangun, asyik minta dukung ja ?

10 Balas

normal tu sis sebab baby belum biasa dengan persekitaran dia .dulu my baby pun macam tu sampai rasa nak jadi zombie .dahla kena jaga seorang diri sebab husband kerja jauh .kalau dia bangun tak nangis okay jugak ,ni diaa bukak je mata mesti nangis .saya urut dia sebab takut kembung ,tukar pampers dia ,saya peluk dia .lama lama dia okaay sendiri bila makin besar .

5y ago

Ohh. Saya cuba malam ni. Tq

KeMungkinan ada 3 sebb, anak sakit perut , pempers basah, dan poo poo ( buang air besar) .. Saya biasa jika anak tak tidur pagi2 buta dan bagi susu pun tak tidur, saya urut anak dari perut sampai ke tapak kaki.. Exercise sikit kakinya slow².. Then bagi susu lagi tepuk² punggungnya dah tidur..

5y ago

Ok. Tq sis

Anak sy pn mcm ni sis. Pkl4,5,6 pagi mcmtu dia mmg akan merengek2 tp xmenangis. Lpstu sy simpan dlm ayun. Mmg dia akan terus diam n tdur smpai la pkl10 pagi tanpa menyusu😂

Biasa la tu, dah ada anak kan, memang tidur akan terganggu.

Baby kecik lgi sis. Lame2 6t dye biasa la tu. Hehe

Is it pregnant?

5y ago

Thanks

Anak sy pun mcm tu masa 1 bulan lebih...tp skrg masuk 2bulan dh ok...bole tdo mlm..cuma bgn minum susu dan tdo blik...sy bnyk bercakap dgn baby..suruh dia tdo..jd ibu mmg x cukup tdo..sabar ye..

Normal tu sis

Normal sis.. kwn sya pya daughter pn mcm tu smpai sekarang dh 1 thn dia mmg bgn pukul 4am.. and my baby pula jam 7-730am tu mmg jam dia bgn smpailah jam 830-900am bru dia sambung tidur balik..mereka mmg ada waktu mereka sendiri..kalau mlm baby tu dh tidur mumy cepat2 tidur ikot time baby kalau xmmg xckup tdur..

Bby sya pn wktu umur sbulan lebih rajin bjaga malam. Sbb diorg tk kenal siang malam lagi. Sis sabar ye. Bila dh jd parent mmg kena korban sikit waktu tido. Untuk ibu nye. Bila bby tido. Ibu pun kena tido ye. Bru dpt ckup rehat. Jgn stress2 ye.