baby slalu minta dukung

Hello? Anak saya slalu asal bngun mau mnta dukung, bila letak ja dia nangis. Saya risau nanti saya kerja mcm mna? Any idea utk kurangkan dia mnta dukung?

4 Balas

ank pertama ke sis . biase klau ank pertama mmg mcm tu suka mlekt je dgn mommy dy . kne beli buai auto sis . sy dlu pon buai manual pon xjln . dy bgun2 juga bila buai brhenti . sbb bby ni mmg ad deria . dy bole tau mommy dy xd kt situ . nt da 3bln ke ats bru la kurg2 sikit bby menangis . biase mse tu bru dy da start nk bnyk main ckp2 dgn kita .

5y ago

ye sis . tpi mse bby ni wlau pon nt da xkuat nagis pon mungkin dy xkuat tido juga . 😂 jdi brsaba la ye dgn karenah ank2 yg xtau pent lelah mak dy lg . In Shaa Allah nt da besa jdi ank yg lebih brguna . sy sndri pon ank pertama . pon mak sy kata sy yg paling susa d jaga mse mengndg n lahir . redho jela klau ank2 kita sndri pon mcm tu .

Sis xperlu risau..baby sya mcmtu juga dulu asyik nak.minta dukung.. sampaikan sya ckp kat husband baby km tu high needs.. tp makin lama makin ok..sekarang kalau waktu mlm minta susu..sya bg susu lepastu dia akan tidur..xmcm dulu..dulu ada susah sikit..sis kena sabar..baby mmg mcmtu.. xperlu stress.. mumy kena positif..

Ini normal. Bila si ibu bngun dlm otak dia akan ad 1 hormon yg aktifkan utk buat dia rasa xselamat.. jd dia akan merengek bila kita tggal.. dgn ibu ja dia rsa slmat.. dgn bapa kejap2 ok..

Try swing? Maybe.