Raikan Hari Ibu Anda Dengan Produk Dyson!

Masa untuk anda menang Dyson Supersonic™ Hair Dryer, Mommies! Senang sahaja, anda hanya perlu teka lirik lagu dan kongsikan jawapan yang tepat. Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/teka-lirik-lagu-menang-produk-dyson/1882

Raikan Hari Ibu Anda Dengan Produk Dyson!
430 Balas

⭐️ YOU WERE THE REASON I DID ALL MOMMY THINGS ⭐️ All of our MOM is great. They sacrifice a lot for us and we never ever can repay a mother’s sacrifice even we do everything, it will never be the same. These includes their money, time, energy and sweat to raise us. My mom (Mak) had dementia and passed away 3 years ago in 2020. She passed away in the same year I got married (2 months after I married). I’ve experienced accompanying her, eye to eye, till her last breath, that was an unforgettable moments in my life, thanks to God. She had that disease almost 8 years since I was at form 5. Since high school, I jealous seeing friends together with their mom. Meanwhile at uni, I always felt envy with friends every time I see they joking each other with their mom, because I don’t have that moment since teenage. Also felt jealous when friends shares “my mom this” “my mom that”. Despite that, I’m very grateful I could felt mom love from my bff’s mother, also from my mother-in-law (ibu). Ibu look alike my mom, hers body, speech, character almost same. Makes my longing feeling to Mak healed 😊 Now, I has become a mother to my first born daughter. Thanks to God I had very smooth delivery. All I think by the time I had contraction is my Mak. I thinking of her pain when giving birth of me. I even could wear my late mom’s sandal and scarf as spirit when in labour room, very thankful. May God grant heaven for Mak and blesses her soul. Happy Mother’s Day to mom around the world ♥️ (Want to write longer but I 😭 a lot rn)

Jawapan: IBU ENGKAULAH RATU HATIKU 🥰🥰🥰💝💝💝 Ibu adalah pejuang Kanser sejak didiagnos menghidapi kanser usus beberapa tahun lalu.Ketabahannya membuat aku merasa kagum dengannya.Banyak pengorbanannya yang mungkin tidak dapat terbalas hingga akhir hayatku.Ibu seorang yang cekal dan kuat semangat dan selalu berada di samping kami adik beradik tidak kira waktu dan tanpa kenal erti lelah. Sakit yang dihadapinya setiap hari ibu lawan dengan semangatnya.Aku tahu ibu menahan kesakitan yang amat sangat kesan dari rawatan kemoterapinya sebanyak 12 kali.Sedih aku melihat ibu bertarung dengan penyakitnya sehingga aku mengalir airmata mengenangkannya.Aku hanya mampu berdoa dan berdoa.Jasa ibu tiada batasannya dalam membesarkan aku.Tanpa ibu tidak mungkin aku lahir ke dunia ini.Tanpa ibu siapalah aku.Ibu, kudoakan semoga ibu segera sembuh dari sakitmu dan sihat seperti sediakala.Hanya titipan doa yang aku kirimkan buatmu saban hari ibu, kasih sayangku terhadapmu tidak pernah padam sepertimana kasih sayang yang kau curahkan padaku dan adik-adik sejak kami kecil lagi.Pengorbananmu akan ku kenang dan akan kujaga dirimu dengan baik ibu.Aku amat sayang ibu, Selamat Hari Ibu buatmu ibu ❤️ IG: val_armisue FB: Sue Val Armin Terima Kasih @theasianparent_my dan Selamat Hari Ibu! 🥰🌹

Ibu ibu engkaulah ratu hatiku.. Bila ku berduka, Engkau hiburkan selalu.. Ibu ibu engkaulah ratu hatiku... 💐 Selamat hari ibu buat ibuku Hadiah Bt Rani Dan teruntukku juga sudah menjadi seorang Ibu. Tak terbalas segala jasa dan pengorbanan mak kepada kami. 7 org anak mak Dan diriku mempunyai seorang anak. Bila dah jadi ibuni, Barulah tau kesusahan mak mengandungkan kami, bertarung nyawa melahirkan kami ke dunia ni. Belum lagi dengan tak cukup rehat dan tidurnya.. Membesarkan n mendidik kami jadi insan yg berguna kpda agama, bangsa & negara. Terima kasih mak. Selamat hari ibu mak. Sayang mak. Walaupun jauh dimata, Doa kami pada mak sentiasa ada. Moga Allah kurniakan rezeki kesihatan, keberkatan, kelimpahan rezeki, kebahagiaan, kejayaan dunia & akhirat. Aamiin ya Mujib. #happymothersday #2023 #selamathariibu

IBU ENGKAULAH RATU HATIKU ❤️ Terima kasih theAsianparent apps yg sgt bermanfaat buat ibu yg pertama Kali mcm Sy.. menggunakan apps ni sejak awal pregnant smpi anak dh nk dekat 2 tahun dh.. 🥰 Selamat Hari Ibu buat Mak tercinta.. Terima kasih dh kandung, lahir serta mendidik dgn penuh kasih syg dan hikmah Sehingga jd seorang mak pulak skg.. 😘 Dan x lupa juga buat Mama tercinta.. Terima kasih dh kandung, lahir Dan didik anak lelaki sulung mama Sehingga menjadi seorang suami Dan ayah yg sgt bertanggungjawab.. 🥰 Sesungguhnya kasih syg seorang ibu Tiada ganti nya.. Semoga sihat² Dan sentiasa dlm lindungan Nya.. Allah sahaja yg dpt membalas Dan mengangkat darjat seorang ibu.. Aamiin2 🤲🏻😇

selamat hari ibu kepada mama dan mak mertua sy terlalu byk jasa dan pengorbanan anda kepada sy hgga ke hari ni tak terbalas dgn wang ringgit kerna sgguh tggi nilai pergorbanan dan jasa anda kepada sy dgn membesar kan sy moga Allah membalas syurga tanpa hisab buat kalian . Byk ilmu yg sy pelajari utk menjadi seorang ibu sungguh mguji keimanan menjadi seorang ibu hati kena kental jiwa kena besar yaa mmg cobaan kdg sampai menitis air mata tapi engkau anak ku yg ku ingin kau membesar dgn sempurna dan sihat . semoga anakku membesar menjadi anak yg soleha yg boleh membawa kami ibu & bapak ke syurga aminnn 🤲 ig : nurirham22

JAWAPAN : IBU ENGKAULAH RATU HATIKU ❤️❤️ Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku bila ku berduka Engkau hiburkan selalu Ibu ibu Engkaulah ratu hatiku Tempatku menyerah kasih tiap waktu Betapa tidak hanya engkaulah yang menyinari hidupku Sepanjang masa engkau berkorban tidak putusnya bagai air lalu ❤️❤️❤️❤️ semoga ibuku dibawah lindungan Allah selalu . Aamiin , selamat hari ibu buat semua wanita yang bergelar ibu ❤️❤️❤️ Semoga terselit rezeki saya , saya juga seorang ibu 😘😘 Ilove @theasianparent ❤️❤️❤️❤️❤️ i love ibu ❤️❤️❤️❤️❤️

IBU ENGKAULAH RATU HATIKU Walaupun ibu telah tiada namun segala nasihat,kenangan terindah sentiasa akan terpahat di hati ini selamanya.. Sekarang anak2 lah penguat mama utk meneruskan hidup dan selalu berjuang utk kehidupan ini..Dunia ini tidak indah tp kte harus sentiasa berjuang.. Ya Allah jagalah anak2 kami jika kami tiada disisinya..peliharalah mereka Ya Allah.. Mama,Ibu,Mommy,Umi @ apa shja panggilan Selamat Hari Ibu kepada Semua..Semoga kte diberikan kesihatan yg baik utk menjaga anak2 dan keluarga kte.. Semoga ada rezeki mama dan anak2..💕💕🌹🌹

jawapan: 💓💓IBU ENGKAULAH RATU HATIKU🥰 💓💓 IBU,MAK,BONDA,UMIE,MAMA,MAMY, TAK KIRALAH APE JUA PANGGILAN..SEORANG YANG TAK PERNAH MENGALAH PUTUS ASA,MENDIDIK,PENGHIBUR..MENYAYANGI,KAMI SEMUA,TERSANGAT DI HORMATI..PENAT LELAH TIADA TANDINGAN DEMI MENGAJAR KAMI MENJADI INSAN BERGUNA..💓💓RATU HATI KAMI💓💓SEMOGA PENGORBANAN IBU DIRAHMATI SELALU,YA ALLAH KAU KURNIAKANLAH SYURGA BUAT IBU..💓💓JUNAIDAH SALLEH💓💓🥰SAYANG MAK SAMPAI SYURGA💓💓 semoga ada rezeki buat MAK 💓💓sayang ketat sendat💓💓

Jawapan: IBU ENGKAULAH RATU HATIKU 🫀Ibu, mama, mommy, umie, mak dan apa jua panggilan kepada orang yang merawat, menjaga, membesarkan, menyanyangi dan mendidik anak-anak adalah bukan sekadar panggilan tetapi merekalah insan yang sangat dihormati kerana banyak jasa-jasa mereka tak terkira saat,minit,jam,hari dan tahun yang dikorbankan, dicurahkan serta diberikan tanpa batasan. Jadilah kita ratu hati kepada anak-anak kita, kepercayaan mereka terhadap kita tanpa batasan agar mereka merasa lebih selamat ketika bersama ibu.

🄸🄱🅄 🄴🄽🄶🄺🄰🅄🄻🄰🄷 🅁🄰🅃🅄 🄷🄰🅃🄸🄺🅄 Ibu Terima kasih untuk ruang pertama yang selesa. Kami belum merasai udara lagi, namun terasa nyaman sekali. Terima kasih atas harapan yang ditanam, disaat kita hanya mampu menangis dalam pelukan. Terima kasih atas peringatan, semasa kami memburu. Terima kasih atas pengukuhan ketika kami ragu-ragu di persimpangan jalan. Terima kasih atas kebesaran hati kami, apabila kami dewasa dan mempunyai impian dan cita-cita.

11mo ago

JAWAPAN : IBU ENGKAULAH RATU HATIKU 🥰 semoga terselit rezeki Sy dn Baby yg bakal bersalin taklama lagi .. doakan Sy dipermudahkan segala urusan 🤲🏻🥰😍