Merdeka Giveaway & Berpeluang Menang Dyson Air Purifier!

Perhatian buat mommies! Anda rasa anda power meneka gambar/icon berkaitan Malaysia? Haa, jom asah bakat anda dan menang Air Purifier bernilai RM3,199! Sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contests

Merdeka Giveaway & Berpeluang Menang Dyson Air Purifier!
483 Balas

1)NASI LEMAK 2)PETRONAS TWIN TOWER 3)BUNGA RAYA 4)KUALA LUMPUR TOWER Hi theAsianparent dan Dyson terima kasih mengadakan giveaway untuk para ibu semoga ada rezeki untuk saya yang baru bergelar menjadi seorang ibu dan anak pertama saya yg bernama Ahnaf.Aplikasi theAsianparent telah saya muat turun dari awal kehamilan.Theasianparent antara aplikasi yang tidak rugi ibu yang sedang hamil &ibu-ibu muat turun kerana platform amat mudah dapat banyak info yg menarik .paling penting sentiasa up to date meningkatkan ilmu pengetahuan baru seperti ilmu penyusuan &milestone perkembangan bayi especially first mom seperti saya. Ibu-ibu yang sedang hamil juga boleh dapat tahu info pengetahuan kehamilan ,experience mengandung dan proses bersalin .Yang paling lagi menarik Theasianparent mengekhaskan medical expert tersendiri dari Sunway Medical Centre lebih mudah untuk para ibu untuk bertanya soalan .Terima kasih Theasianparent mengendalikan aplikasi yg dapat membantu ibu-ibu merujuk tentang info yg bermanfaat&menarik dan tidak lupa kepada Dyson memberi peluang untuk ibu-ibu menyertai giveaway berguna ini.Semoga ada rezeki surirumah seperti saya dapat memenangi giveaway produk dari dyson iaitu DYSON PURIFIER COOL AIR PURIFIER TPO7 amin🤲🏻kerana air purifier sangat penting untuk dapat membantu membersihkan ruang udara dari kekotoran dan meningkatkan kualiti udara bebas dari habuk udara bersih kesihatan anak pasti terjamin terutama bayi dapat mencegah anak saya dari batuk,selsema dan alergi .Saya juga Ingin mengucapkan Selamat Hari Merdeka yang ke 66.MERDEKA3x Saya bangga menjadi anak Malaysia dan kita juga dapat memupuk semangat perpaduan dari kalangan berbilang kaum,agama bangsa dan negara🇲🇾🫶🏻 ig:@nrsbr_na

1. Nasi Lemak - Suami saya ckp nasi lemak yang saya buat nasi lemak paling sedap selama dia hidup.Kawan suami saya juga mempunyai pendapat yang sama.Pada saya bahan sebenar nasi lemak yang paling utama adalah sambal nya.Jika sambalnya sedap,Maka sedaplah nasi lemak tu. 2.Petronas Twin Tower - Alhamdullilah suami saya salah seorang pekerja Petronas.Walaupun bukan di Twin Tower namun saya berbangga suami saya bekerja dengan syarikat utama Malaysia iaitu Petronas. 3. Bunga Raya - Ia adalah satu simbol untuk Malaysia. Alhamdullilah pasukan ragbi Malaysia menggunakan Nama Bunga Raya untuk mewakili Malaysia dalam pertandingan ragbi di luar negara. Jika bola sepak diberi nama Harimau Malaya, Hoki diberi nama Speedy Tigers dan Ragbi menggunakan nama Bunga Raya. Semoga pasukan ragbi malaysia terus mencapai kejayaan masa akan datang. 4. Kuala Lumpur Tower - Pernah menjadi banggunan paling tinggi dalam Malaysia sebelum Petronas Twin Tower dibina. Menjadi kebanggaan rakyat Malaysia kerana mempunyai 2 banggunan yang tertinggi dalam dunia. Dikesempatan ini, Saya ingin mengucapkan MERDEKA kepda seluruh rakyat Malaysia.Semoga nikmat kemerdekaan yang kita kecapi ini kekal hingga ke anak cucu.. Doakan kandungan saya sihat yg baru masuk 8 minggu setelah 2 kali keguguran.Semoga saya dapat menimang cahaya mata..Aminnn

1; NASI LEMAK..makanan tradisional masyarakat melayu dan sangat digemari oleh pelbagai kaum di malaysia. 2; MENARA BERKEMBAR PETRONAS .. ialah sepasang menara berkembar yang pernah menjadi bangunan tertinggi di dunia sebelum diatasi oleh Burj Khalifa dan Taipei 101 dan menjadi kebanggaan Malaysia 3;BUNGA RAYA..cukup sinonim dimalaysia,Pada 28 Julai 1960, bunga raya telah diisytiharkan sebagai bunga kebangsaan Persekutuan Tanah Melayu. Lima kelopaknya melambangkan lima Rukun Negara Malaysia, dan warna merah kelima-lima kelopaknya melambangkan keberanian, perpaduan dan kepesatan pembangunan rakyat Malaysia. 4; MENARA KUALA LUMPUR,menara komunikasi yang terletak di Kuala Lumpur, Malaysia. Pembinaannya sempurna pada 1 Mac 1995. Ia menampilkan sebuah antena yang meningkatkan ketinggiannya kepada 421 meter dan merupakan menara tunggal ketujuh tertinggi di dunia. Bahagian atasnya pada ketinggian 335 meter.  Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 66 kepada seluruh rakyat Malaysia, hargai pengorbanan nenek moyang kita dalam perjuangkan kemerdekan untuk kita dihari ini, Malaysia Madani,tekad perpaduan penuhi harapan! Merdeka!

1. NASI LEMAK - Harumannnya, menggoda selera, Tiada tandingan di mana-mana, Menu tradisi paling popular di Malaysia, Keenakannya menyatukan rakyat semua. 2.MENARA BERKEMBAR PETRONAS - Menara berkembar megah berdiri, Penuh keunggulan, pesona tersendiri, Kebanggan negara Malaysia, berprestij dunia, Lambang kemajuan negara yang jaya. 3. BUNGA RAYA (BUNGA KEBANGSAAN MALAYSIA) - Diisytihar sebagai bunga kebangsaan Malaysia, Berkelopak lima mewakili lima prinsip rukun negara, Pengzahiran kepada masyarakat berbilang kaum, bangsa, dan budaya, Simbol keberanian, kehidupan dan perkembangan rakyat Malaysia. 4. MENARA KUALA LUMPUR - Tegak, cerah, lurus, berwibawa, Mercu tanda kebanggaan Malaysia, Menara Kuala Lumpur, tinggi menjulang, Dari kejauhan tinggi gemilang.

Bismillahirrahmanirrahim🤲🏼 • Nasi lemak • Petronas Twin Tower • Bunga Raya • Kuala Lumpur Tower Hari ni 07/09/2023 genaplah 2 bulan 19 hari selepas saya melahirkan anak perempuan pertama saya, bersalin normal pada 20/06/2023, berat bayi 3.53kg🥰 saya memuat turun aplikasi The Asian Parents ni semasa mengandung 8 bulan. Sehingga kini banyak maklumat tentang perkembangan bayi yg saya dapat dalam aplikasi ini. Selain itu, umur bayi dan cara-cara ibu bapa menguruskan anak juga dikongsikan di dalam aplikasi ini. Pertandingan juga rupanya ada untuk para ibu bapa ikut, terima kasih The Asian Parents. Semoga ada rezeki untuk menang dapatlah memberi keselesaan untuk bayi di dalam bilik tidur kami nanti Amin🤲🏼

MERDEKA GIVEAWAY (teka gambar & menang) JAWAPANNYA ADALAH 1. NASI LEMAK (makanan tradisional) 2.PETRONAS TWIN TOWER (mercu tanda dan ikon kuala lumpur) 3. BUNGA RAYA ( BUNGA KEBANGSAAN PERSEKUTUAN TANAH MELAYU) 4.KUALA LUMPUR TOWER (menara komunikasi yang terletak di malaysia kuala lumpur ) hi theAsianparent dan dyson kerana mengadakan giveaway yang sangt bagus ini ❤️🦋 dengan soalan ini membantu kita mengenali ap maksud setiap soalan ✅ Semoga terselit rezeki anak-ii saya .. SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE 66 TAHUN . 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 MERDEKA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾❤️

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-66! 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 1. Nasi Lemak 2.Petronas Twin Tower 3. Bunga Raya 4. Kuala Lumpur Tower 🎉🎉🎉🎉🎉

Merdeka Giveaway (Teka Gambar & Menang) 1) NASI LEMAK (Makanan Tradisional yang disukai rakyat malaysia) 2) PETRONAS TWIN TOWER (Menara berkembar kebanggaan Malaysia) 3) BUNGA RAYA ( Bunga Kebangsaan Malaysia) 4) KUALA LUMPUR TOWER ( Menara Komunikasi) Saya bangga menjadi anak Malaysia. Malaysia adalah negara berbilang kaum serra agama yang harmoni, aman dan damai. Semangat merdeka tidak pernah luntur dan menjadikan kitq lebih bersemangat untuk mencapai ke arah negara maju dan berdaya saing. Cintai dan berbangga hidup di negara yg rakyatnya bersatu padu. Merdeka!!! #merdekagiveaway #thebestasianparent #merdeka66 #dysonthebest

Jawapan Teka gambar dan menang: 1. NASI LEMAK 2.PETRONAS TWIN TOWER 3.BUNGA RAYA 4. KUALA LUMPUR TOWER Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 66 tahun..Semoga kita kekal bersemangat mengibarkan bendera malaysia dan sentiasa mengingati pengorbanan orang lama dalam berjuang mendapatkan kebebasan dan kemerdekaan. Jangan laa kita mencetus sebarang perbalahan dan hidup dalam keadaan bersyukur,makmur dan sentiasa menerima keunikan setiap kaum dengan penuh perasaan terbuka dan bertolak ansur. Terima kasih theasianparents dan dyson dalam kerjasama memberi peluang saya untuk menyertai pertandingan ini💐💐

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-66! 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 Jawapan : 1) NASI LEMAK 2) PETRONAS TWIN TOWER 3) BUNGA RAYA 4) KUALA LUMPUR TOWER Terima kasih theAsianparent dan Dyson kerana mengadakan giveaway ini. ❤ Semoga terselit rezeki buat kami. Kenapa kami inginkan Dyson Purifier Cool kerana Udara Kotor Punca Anak Mudah Jatuh Sakit. Dengan adanya teknologi canggih dari Dyson harap membantu kami membesarkan anak dalam persekitaran yang sihat dan segar.