Cuci Rambut

Masa berpantang cuci rambut pakai air paip biasa atau pakai herba? Sbb ada yg ckp cuci guna air paip bukan air suam nanti rambut mudah gugur..

11 Balas

sya ikot nenk sruh mndi hari ke 15 kiranya darah nifas dh kurg tu tyme tu mndi satu lgi kalo nk.mndi rmbut awal skit mse pantg bole mndi tyme pagi awal ckit dlm 7/8pgi la ni ap yg nenk sya ajrla org dllu dllu sruh mndi air pnas suam suam sbb urat kte byk putus n kembng so btter elak mndi ait paip or air sjuk bdan nk guna lama sis

rambut klu xmngndung pon JGN amal basuh dgn air suam,sebab bila pkai air suam pori2 di kulit kepala tu lgi trbukak n rambut senang gugur. lebih baik dgn air sejuk.

guna je air herba . tak pulak gugur 😅 tp lepas gugur lepas tu . gugur teruk . sbb tak pantang or apa2 pun .

takde ape..saya dlu pantang pakai air paip elok je..normal kalau rambut gugur lebih dr biasa time bersalin

I mandi air paip je.. Xtau la plak ada pantang larang. Tengah berpantang ni.

Tggu time anak dok sembur2 air liur...hehehe haaaa kompom lg gugur byk..

Tak juga sis. Gugur tu sbb hormon. Bukan sebab air basuh rambut. Heheh

Saya mndi guna herba smngu skli , hari biasa guna air suam .

mandi guna air biasa saja..tiada masalah..☺️

Air viasa je siss..